Maansverduistering bij Stenders Vroeg op 3FM

Aanstaande donderdag is de schrijver Erick Overveen te gast in het radioprogramma Stenders Vroeg op Radio 3FM om de Maansverduistering te presenteren tussen 6.00 en 9.00 uur.

Maansverduistering is een debuutroman met scènes uit het leven van de laatste deejay.

De roman  –Titel: De Laatste DJ–  gaat over een jonge deejay die tijdens de opkomst van de commerciële radio – omstreeks 1992 – naar Amsterdam vertrekt om samen met zijn radio idool een soort revolutie op de radio te ontketenen, dat wil zeggen: een statement maken voor het afschaffen van computerformats, die de dj zijn vrijheid ontneemt. Dit alles mislukt doordat hij een famme fatale ontmoet die hem afleid van zijn doel…met alle gevolgen van dien.

Rob Stenders zal auteur Erick Overveen donderdag in Stenders Vroeg aan de tand voelen over zijn visie met betrekking tot radio, waarna ook Stenders zijn mening zal ventileren. Wellicht ook over het aanbod van Yorin. De schrijver Erick Overveen is in de komende dagen ook te horen bij Falcon Radio, City FM, Radio 192, 3 voor 12, VPRO, Radio 538 en VeronicaFM.

Erick Overveen werkte sinds 1993 onder andere voor de KRO, Falcon Radio, Radio Amsterdam en hij coördineerde verschillende internationale stations in België. Als club deejay was hij ook te horen in Londen, Maastricht en Ibiza. Sinds kort werkt Overveen voor Radio Veronica als producer van de Soulshow. [Radio.nl]