Zoek
Sluit dit zoekvak.

Headlines uit de krant: maandag 15 december

Boschtion heeft afgelopen nacht zijn uitzendingen moeten staken. De failliete lokale omroep kreeg gisteravond van curator J. Groenen te horen dat de zendmachtiging is verlopen en dat vóór Kerst het pand ontruimd moet zijn. Boschtion wil ondanks deze boodschap maandag weer gaan uitzenden.

De stichting Boschtion is gisteravond op een bijeenkomst met de medewerkers opgeheven. Curator Groenen noemde het onverstandig om nog door te gaan, omdat er geen dekking meer is voor de kosten die worden gemaakt. Interim-directeur en eigenaar van MC Producties A.J. Struik stond de afgelopen maand daarvoor garant. Bovendien heeft de gemeente gesommeerd dat het pand aan de Gestelseweg van waaruit Boschtion uitzendt moet worden ontruimd. Reden daarvoor is dat de huur al per juli was opgezegd. Lees verder 

Schoolbesturen, pabo’s en ROC’s gaan in het voorjaar samen via radiospotjes op Radio M mensen attent maken op de mogelijkheden die er zijn in het basisonderwijs in Utrecht en omstreken te gaan werken. Lees verder 

Radio Decibel en de jongerenzender YAM FM worden per 1 april volgend jaar toegevoegd aan het programmapakket voor de radio via de kabel, als het aan de Regionale Programmaraad van het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven (SRE) ligt. Het plan staat in het voorlopig advies van de programmaraad. Luisteraars kunnen hier nog op reageren. Lees verder

De toekomst van RTL 5 als sportzender is ongewis. Paradepaardje Formule1 werd weggekaapt door SBS 6, over behoud van Engels en Duits voetbal wordt stevig onderhandeld en Wimbledon is na de zomer weer beschikbaar voor de hoogste bieder. HMG-topman Fons van Westerloo droomt ondertussen over topvoetbal op topzender RTL 4. Lees verder

De commerciële omroep Stadsradio Rotterdam zoekt samenwerking met RTV Rijnmond en RTV West. Mits de provincie Zuid-Holland en de gemeenten Rotterdam en Den Haag bereid zijn mee te betalen, wil Stadsradio-directeur G. Vonk vijf miljoen euro in de zenders pompen. Lees verder

Uit protest tegen de rotzooi op tv heeft een Italiaanse organisatie kijkers opgeroepen dit weekeinde de televisie uit te laten. ‘Stakers’ krijgen korting op allerlei activiteiten buitenshuis, als zij hun afstandsbediening meenemen. Lees verder

Officieel staat ze vanaf 1 januari 2004 op de loonlijst als presentator van het NOS-journaal, maar wanneer ze precies moet beginnen, weet Astrid Kersseboom uit Etten-Leur nog niet. „Ik mag toch wel uitslapen na oudjaar?”, grinnikt ze. „Anders hadden ze het toch al wel laten weten?” Lees verder

Aantrekkelijke Idols doen ’t altijd lekker. Jamai maakt reclame voor een optiekketen, Jim liet jullie massaal chocoladerepen eten en ook Dewi en Hind sloten slimme sponsordeals. In het kielzog van kijkcijferkanon Idols volgde al snel uitgekiende marketing. Lees verder