Headlines uit de krant: vrijdag 9 januari (3)

RTV Dordrecht is voorlopig gered. De omroep stond financieel met de rug tegen de muur en was gedwongen tot samenwerking met NMC-Media (voor radio) en Locom op tv-gebied. Medewerkers van RTV Dordrecht zijn tegen een samenwerking en ook de directie gaat niet van harte in zee met de omroepbedrijven.

Hoofdredacteur Ed Peereboom van RTV Dordrecht zei gisteren in dagblad De Dordtenaar dat de samenwerking met Wouter Gorter (eigenaar van NMC-Media en Locom) in het verleden niet goed is verlopen. “En dat zal in de toekomst ook niet het geval zijn”. Ook voorzitter van de programmaraad H. van Schelt ziet niets in samenwerking met Gorter/NMC-Media/Locom. Lees verder

Ooit verliet Alexander Dekkers Stadsradio Steenbergen om programma’s te gaan maken bij het Roosendaalse Stad FM. Inmiddels is de Steenbergenaar terug bij wat nu SLOS FM heet. Op 24-jarige leeftijd is hij er hoofdredacteur. Na ruim een half jaar in die functie maakt Dekkers de balans op. De omroep is nu 24 uur per etmaal in de lucht. Een aantal vrijwilligers is opgestapt en is inmiddels opgevolgd door andere vrijwilligers. Hoewel er natuurlijk altijd wat te wensen blijft, is Dekkers tevreden met de stand van zaken. „Radiomaken is een hobby met een zekere verantwoordelijkheid. Lees verder 

Bemiddelaar Ben Knapen heeft geen oplossing kunnen vinden voor de toekomst van de actualiteitenrubriek Netwerk op Nederland 1. Een compromis dat hij gisteren voorstelde, is direct door bijna alle partijen afgewezen. Lees verder

Een slepend conflict over de verdeling van de televisiegelden heeft de spelers van de eerste en eredivisie er toe genoopt alle clubs, de Eredivisie NV (ENV), de Coöperatieve vereniging Eerste Divisie (CED) en de KNVB vrijdag in Amsterdam voor de rechter te dagen. Namens de spelers eist advocaat Pim de Vos 5 procent van de opbrengsten uit verkoop van de televisierechten. Lees verder 

Kabelbedrijf UPC heeft met zijn eenzijdige prijsverhoging ook bot gevangen in Zaanstad en Almere. Beide gemeenten hebben de kabelexploitant gedwongen de tarieven minstens tot 1 april weer te verlagen tot het oude niveau. Lees verder 

Mediabedrijf RTL Nederland breidt samen met reisorganisatie ATP zijn reishandel via internet uit. ATP lanceerde een eigen vernieuwd consumentenportaal, sloot een overeenkomst met Expedia Nederland en krijgt op de HMG-zenders een dagelijks reisprogramma op televisie. Lees verder 

Een televisieprogramma speciaal over basketbal. De plannen in die richting worden steeds concreter. Topman Huub van den Boogaard van Tulip maakte dat gisteren bekend tijdens de presentatie van zijn bedrijf als nieuwe hoofdsponsor van de basketbalclub in Den Bosch. Lees verder
 
Afgelopen zaterdag wees de Idols-jury haar zonder pardon de deur. Toch bereikte deelneemster Manta Dijkstra (22) landelijke publiciteit dankzij een vooraf bedachte aanval die ze, samen met haar moeder, op de jury uitvoerde. Moeder Wilma reageerde na afloop van haar dochters mislukte auditie furieus. Ze beschuldigde de jury van onbekwaamheid. ‘Manta heeft de stem van Celine Dion en de uitstraling van Marilyn Monroe’, riep ze, waarna ze ook jury-voorzitter Henkjan Smits belaagde. RTL4 zond de beelden integraal uit. Lees verder

Naar het zich laat aanzien zal Formule 1-minnend Nederland ook de komende 3 seizoenen tijdens de race-weekenden kunnen rekenen op de commentaren en interviews van pitreporter Jack Plooij. Lees verder

De Nederlandse astronaut André Kuipers houdt in de aanloop naar zijn eerste ruimtereis voor het NOS Radio 1 Journaal een dagboek bij. Vanaf 12 januari is zijn gesproken bijdrage elke week op maandagochtend rond 8.50 uur te horen. Lees verder

Eind december zei Minister Brinkhorst (Economische Zaken) dat hij bereid is om radiopiraten een legaal plekje in de ether te geven. Ze mogen dan geen reclame uitzenden en alleen de lokale samenleving bereiken. Maar er heerst geen ‘juichstemming’ bij de piraten in de streek: ze zijn zelfs uitermate kritisch over het plan. Zo weten sommigen niet eens wat hun bereik ís. Lees verder

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email