Zoek
Sluit dit zoekvak.

Luistercijfers periode mei – juni 2012 [Update]

De luistercijfers van het Nationaal Luister Onderzoek over de periode mei – juni 2012 zijn bekendgemaakt door Stichting Nationaal Luister Onderzoek (NLO), de opdrachtgever van het luisteronderzoek. De rapportage is gebaseerd op een landelijk representatieve steekproef van 9.750 respondenten van 10 jaar en ouder.

Als standaard tijdvak wordt 06.00 tot 24.00 uur gehanteerd. De gemiddelde luistertijd bedraagt in deze periode 3 uur en 4 minuten per dag, dat is hetzelfde als in de vorige periode.

Radio 538 weer marktleider
Uit deze cijfers blijkt dat Radio 538 marktleider is in deze periode met een marktaandeel van 11.9%, dit was 11.7%. 3FM staat nu op een tweede plek met 10.1%, dit was afgelopen maand 9.9%. Op de derde plaats staat Radio 2 met 9.0%, dit was in de vorige periode 9.0%.

Jan-Willem Brüggenwirth, algemeen directeur Radio 538: “Dit is wederom een mooie positie waarin we onze kracht weer hebben laten zien, waarbij we hulp hebben gehad van onze EK promotie.”

Stijgers: Radio 538, 3FM, Radio Veronica, E-Power Radio, Radio 10 Gold, Arrow Classic Rock.
Dalers: Radio 1, Q-music, 100%NL, Radio 4, Classic FM, BNR Nieuwsradio, Overige zenders.
Gelijk: ORN Radio, Radio 2, Skyradio, Radio 5 Nostalgie, Slam FM, Arrow Jazz FM, Radio 6 Soul en Jazz.

Kijk op deze pagina voor een volledig overzicht van de afgelopen 10 jaar. De landelijke cijfers van de vorige periode staan hier. De luistercijfers van de regionale omroepen staan hier. Op dinsdag 04 september 2012 worden weer nieuwe luistercijfers gepubliceerd in opdracht van het Nationaal Luister Onderzoek.

Zendmasten
Zoals bekend is een aantal radiostations getroffen door de branden van 15 juli 2011 in de zendmasten van Smilde en Lopik. Het FM-bereik in noord Nederland is na het instorten van de zendmast in Smilde gedeeltelijk hersteld, na de ingebruikname van een noodmast in Assen op 22 juli en aanvullende zenders op alternatieve opstelpunten.

De getroffen radiostations zijn in noord Nederland opnieuw te ontvangen, zij het minder krachtig. Lees meer in het Dossier zendmasten Lopik/IJsselstein en Smilde.  [Radiowereld.NL]