Publiek ‘Urban Radio’ in onderhandeling met Colorful Radio [ Update 2 ]

De publieke omroepen willen mogelijk vanaf 1 juni een nieuwe radiostation oprichten met de werktitel Urban Radio. Het was een grote verrassing, eind vorig jaar. Tussen alle bezuinigingsperikelen, sprak de Raad van Bestuur van de Publieke Omroep plotseling over de oprichting van een nieuwe zender.

Het station zal zich voornamelijk richten op de twintigers in de stad met veel muziek. De NPS zal een van de belangrijkste bespelers worden van de nieuwe zender. De publieke omroep BNN heeft ook al interesse getoond in een samenwerking.

De publieke omroep wil ook graag een ‘must carry’-overeenkomst met de kabelmaatschappijen. Hiervoor is men momenteel in  gesprek met de commerciele zender Colorful Radio, onderdeel van de Nederlandse Radio Groep, die ook veel interesse heeft in een mogelijke samenwerking om Urban Radio landelijk op de kabel te krijgen. Colorful Radio zal waarschijnlijk  per 1 februari deel gaan uitmaken van de publieke omroep. Daarvoor is al een intentieverklaring getekend tussen NRG en de NOS. Volgens de verklaring blijft Colorful Radio gewoon bestaan. De NOS en Colorful Radio wilden geen verder geen commentaar op geven.

Staatssecretaris Medy van der Laan toonde zich meteen enthousiast, vooral omdat Urban Radio zich wil richten op een groep mensen die nu nog niet of nauwelijks naar de radio luistert: twintigers in de grote stad. Het gaat daarbij vaak om allochtonen, onbereikbaar voor Radio 3 en zelfs voor het commerciële Radio 538. [Radiowereld.NL]