Headlines uit de krant: woensdag 11 februari

“De hele kabelsector zit in de rode cijfers”, moppert Jos Molenkamp, sinds vorig jaar mei directeur van kabelexploitant Casema in Den Haag. “Niemand kan mij uitleggen waarom wij van de overheid maar gemiddeld 12,50 euro per maand mogen vragen voor een aansluiting plus de aanlevering van zo’n 35 tv-programma’s, en KPN alleen voor een telefoonaansluiting al zo’n 18 euro vangt.

Wij moeten met onze handen op de rug gebonden concurreren met KPN.” Lees verder

Een van de bekendste Amerikaanse presentatoren van nieuwsprogramma’s, Bill O’Reilly, heeft zich verontschuldigd voor de steun die hij eerder gaf aan het Irak-beleid van president Bush. O’Reilly deed zijn opmerkelijke uitspraak bij de concurrent ABC. Lees verder

Krantendirecties verzinnen van alles om lezers en adverteerders te behagen. Dat is nodig, want die twee laten het behoorlijk afweten. Abonneebestanden lopen terug evenals het aantal advertentiepagina’s. Onorthodoxe middelen worden ingezet. Zondagskranten, een ander formaat krant, een sportkrant, bijzondere abonnementen: de dagbladen roeren zich. Ze moeten wel, zolang lezers en adverteerders het laten afweten. Maar het zal beter gaan, beloven de krantendirecties: 2004 wordt ‘het jaar van de klant’. Lees verder

Dreamer, het nummer dat Dinand schreef voor zijn overleden vrouw Guusje Woesthoff-Nederhorst, is momenteel overal te horen. Het vreselijk mooie lied is deze hele week namelijk Superclip (TMF en MTV), Megahit (Radio 3FM), Alarmschijf (Radio 538) én Boxtopper (The Box) tegelijk. Lees verder

De muziekzender MTV heeft obscene videoclips naar de late en vroege uurtjes verbannen. Het Amerikaanse station reageert hiermee op het schandaal rond de zangeres Janet Jackson, van wie live op televisie een borst was te zien. Lees verder

De recensenten van de dagbladen zijn zonder uitzondering enthousiast over het televisieprogramma PaPaul van Paul de Leeuw, elke werkdag om zeven uur ’s avonds op Nederland 3. Maar de kijker kan niet echt wennen aan het programma waardoor de kijkcijfers aan de magere kant zijn. Hebben de recensenten soms ongelijk? Lees verder 

De vele veranderingen in het medialandschap in de afgelopen zes jaar, bijvoorbeeld de opkomst van internet en de gratis dagbladen Sp!ts en Metro, hebben de subjectieve beleving van media sterk beïnvloed. Dit blijkt uit het Mediabelevingsonderzoek 2003/2004, dat TNS NIPO en Veldkamp hebben uitgevoerd. Lees verder

De Telegraaf heeft in haar pogingen om prins Bernhard te beschermen gisteren de vader van een schrijver ten onrechte als ‘overleden’ opgevoerd. De vader staat met foto en interview op internet. Lees verder

Romario gaat een programma presenteren voor een Braziliaanse televisiezender. De voormalige aanvaller van onder meer PSV zal tijdens het befaamde carnaval van Rio, dat over twee weken begint, interviews afnemen met deelnemers van het feest. Lees verder
 
De BRTO en stichting Savelanden krijgen toch subsidie om de vastenavenduitzendingen op tv te brengen. Het gaat om een bedrag van bijna 7000 euro. ABG-tv van de stichting Savelanden en de BRTO maken de uitzendingen in co-productie. De twee organisaties hadden plannen om dit jaar in elkaar op te gaan. Omdat het zover nog niet is gekomen, was er ook nog geen structurele subsidie geregeld.  Lees verder