Headlines uit de krant: zaterdag 28 februari

Wibo is terug op televisie om te praten over hoe het beter kan in Nederland. De anchorman van Tros Aktua, Wibo van de Linde, verdween van het scherm om directeur te worden bij de Avro – waar hij bij het personeel niet welkom was. Onder Van de Linde’s leiding was de Tros-actualiteitenrubriek (gemiddeld 3 miljoen kijkers, dat is nu het kijkcijfer van ‘Idols’) uitgegroeid tot een fenomeen.

Onthullingen (oorlogsmisdadiger Menten) afrekeningen (verslaggeefster Yvonne Habets die als een Willibrord Frequin avant la lettre haar doelwitten confonteert) en de ferme taal van Wibo van de Linde, tegen het verlinksende Nederland. Lees verder

Groesbeek
Raadslid G. Maris van de VVD – fractie heeft gisteravond tijdens de gemeenteraadsvergadering vragen gesteld over Omroep Groesbeek. Maris vroeg zich af of de gemeente nog wel subsidie moet verstrekken aan een omroep die van de ene ruzie naar de andere lijkt te rollen. Hij vroeg wethouder Ten Doesschate of de kwaliteit van de omroep geen gevaar loopt door de ruzies. Lees verder

Quote
Het onderzoek naar de aanslag op het kantoor van uitgeverij Quote Media is stopgezet. Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Amsterdam liet donderdag weten dat de politie uitgerechercheerd is en geen verdachte heeft kunnen aanhouden. Het kantoor van Quote Media aan het Singel in Amsterdam werd eind november beschoten. Negentien kogels raakten het pand. Een week eerder was er een kogel afgevuurd op de woning van Quote-eigenaar M. van den Biggelaar aan de Minervalaan in Amsterdam. De kogel kwam terecht in de kinderkamer. In beide gevallen vielen er geen gewonden. Lees verder

Film 
Bioscoopexploitant Pathé gaat in nog vijf theaters Turkse films draaien. Dat heeft een woordvoerster dinsdag bekendgemaakt. Pathé lanceerde anderhalve week geleden het initiatief om nieuwe Turkse films te vertonen in twee bioscopen in Amsterdam en Rotterdam en het loopt storm. Lees verder

Radio 90FM 
Waar op de Heuvelrug is hij eigenlijk niet te vinden? Tas met MD-recorder om de schouder, microfoon in de aanslag, koptelefoon op de grijze, warrige haardos. ‘t Liefst is hij overal tegelijk. Programmamaker Evert Wybenga uit Maarsbergen verslaat lokale gebeurtenissen voor Radio 90FM. Weinig nieuws ontgaat hem: ,,Mensen willen weten wat hier om de hoek gebeurt. En dat vertellen wij.’’ Lees verder

Airplay
Airplay Radio lijkt in een behoefte te voorzien. De zender voor Olst-Wijhe, waartoe ook het tv-kanaal IJsselland TV behoort, trekt steeds meer kijkers en luisteraars. Medio maart gaat de zender officieel van start. Airplay Radio is sinds een aantal maanden te ontvangen via de ether en via de kabel. IJsselland TV, het televisiekanaal, is momenteel alleen in Wijhe te ontvangen en moet uiteindelijk in de gehele gemeente Olst-Wijhe op de kabel worden gezet. Lees verder 

Politici
De SGP worstelt met de vraag op welke manier politici moeten meewerken aan radio- en tv-programma’s. Terwijl een bestuurscommissie zich afvraagt of de huidige richtlijn van ‘uiterste terughoudendheid’ wel vol te houden is, wijst partijvoorzitter ds. A. van Heteren radio en tv als ,,niet erg geëigende middelen” van de hand. Lees verder

Endemol
Endemol heeft over heel 2003 een omzetstijging van 5,2 procent en een winststijging van 8,9 procent geboekt. Telfonica bevestigde Endemol wel te willen verkopen. Gisteren maakte Telefonica cijfers over het vierde kwartaal van 2003 (pdf) en daarmee jaarcijfers over 2003 bekend. Traditiegetrouw vergeten de meeste Nederlandse media dan even te kijken naar de prestaties van Endemol. Die staan er kort in: Lees verder

Gelderland
AGOVV Apeldoorn neemt nog voor de wedstrijd tegen Eindhoven maatregelen om cameramensen van RTV Gelderland veilig filmopnamen te kunnen laten maken. Dat hebben de regionale omroep en de voetbalclub gistermiddag met elkaar afgesproken. Lees verder

Veronica
Televisiezender Veronica heeft de vrijdagavond tot mannenavond uitgeroepen. Vanavond zijn al het Britse autoprogramma Top Gear, het flauwe grappen-konijn Ab Normaal en erotiek te zien. Vanaf volgende week komen daar Formule 1 en nog een autoprogramma, De grote beurt, bij. Lees verder

Publiek
Al jaren is de publieke omroep in de weer om het kijkcijfersucces van de commerciëlen bij te benen. Onlangs heeft dit streven zich vertaald in nieuwe richtlijnen voor de aftiteling van programma’s. De aftiteling moet korter en sneller worden, vooral niet over zwart maar over bewegend beeld en mogelijkerwijs ook half afgedekt door aankondigingen van programma’s die niets met de zojuist vertoonde film te maken hebben. Lees verder

Sport
Het Algemeen Dagblad lanceert de eerste echte sportkrant van Nederland. Vanaf zaterdag 20 maart verschijnt zes keer per week AD Sportwereld, dat zonder extra lezerskosten zal worden toegevoegd aan de vertrouwde krant. Lees verder