Headlines uit de krant: maandag 30 augustus

Bert van der Veer, mediapublicist en regisseur van onder andere Barend & Van Dorp, hekelt het beleid van Studio Sport in zake de Olympische uitzendingen. Wat vindt u?

Mooi verhaal. Maar niks voor de NOS. Bij de NOS draait het alleen om wij. Daar heerst het misverstand dat je beter een roeiwedstrijdje, dat brons voor ons opleverde, tien keer op een zondag kunt herhalen dan verslag te doen van een fraaie wedstrijd waar we niet aan meedoen. De hele coverage van de Olympische Spelen lijkt maar één doel te hebben: het versterken van het Oranje-gevoel. Lees verder

Los en vast
Er zit voor Jan Rietman zeker ook een idealistisch kantje aan de reanimatie van zijn grootste succesnummer Los Vast. “Net als in beginjaren tachtig zit de levende muziek in Nederland weer zwaar in de verdrukking. Het is daarom de hoogste tijd om opnieuw de boel een beetje wakker te schudden. Wat is er dan beter dan teruggrijpen op het concept, waarmee destijds de hele Nederpop op de rails is gezet?”, aldus de presentator van het legendarische” live – showprogramma (van de NCRV – radio) in de aanloop naar de nieuwe editie op zaterdag 16 oktober in Ahoy’. Lees verder
 
Piraat
De etherpiraterij is in Den Haag uitgestorven. Dat zegt het Agentschap Telecom, door het ministerie van Economische Zaken belast met de opsporing van etherpiraten. “In het westen van het land hebben we sowieso niet veel problemen meer”, zegt Natasja Visser, woordvoerster van het Agentschap. ‘Piraat’ Harry Mulder, tevens bestuurslid van de Vereniging Vrije Radio Nederland, bevestigt de lezing van Visser. “Er hebben zoveel piraten in Den Haag gezeten, echt tientallen. En nu is er geen een meer over.” Radio X-clusief van Mulder, die vanuit Scheveningen housemuziek uitzond, is al geruime tijd uit de lucht. “En als ik weer begin en ze betrappen me, moet ik twee maanden de gevangenis in.” Lees verder
 
Opsporing
De politie heeft ongeveer een kwart van de misdrijven opgelost die het eerste half jaar in het regionale opsporingsprogramma Bureau Brabant zijn aangekaart. De politie verwacht dat dit aantal nog verder stijgt, omdat een deel van de zaken nog verder onderzocht wordt. Lees verder

UPC
Het onderwerp UPC is afgedaan wat de Almeerse politiek betreft. Op Bob Fonhof van de Almere Partij na, vond geen enkel gemeenteraadslid het nodig alsnog een kort geding of bodemprocedure aan te spannen tegen de kabelgigant. Fonhof had het onderwerp gisteren opnieuw op de politieke agenda gezet naar aanleiding van de uitspraak van de rechter die Hilversum en Amstelveen in het gelijk stelde. UPC mag in deze gemeenten de tarieven niet verhogen. Lees verder

Huisje
Het Glazen Huis, de nieuwe ‘weekendserie’ van AVRO, TROS en BNN, zal voorlopig geen posters in de Hitkrant en andere jongerenbladen opleveren. Dat zei tv-directeur M. van Dijk van BNN vrijdag bij de presentatie van de serie in Amsterdam. Hij geeft daarmee toe dat de eerste afleveringen zich meer op een breed publiek richten in plaats van een jongerenpubliek. Lees verder

ONM
Als de soaps begonnen, zat Eric Bouwman (22) altijd voor de buis gekluisterd. Nu schittert hij vanaf 30 augustus zelf in Onder-weg naar Morgen. Als ex-bajesklant, welteverstaan. Hoog tijd om deze altijd vrolijke en sportieve jongen eens aan de tand te voelen over zijn nieuwe werk, bekend zijn en school. Lees verder

BBC
Greg Dyke, de voormalige algemeen directeur van de BBC, haalt hard uit naar premier Tony Blair, diens voormalige ‘spindoctor’ Alastair Campbell en het bestuur van de Britse omroep naar aanleiding van de berichtgeving over de oorlog in Irak. Dat blijkt uit Dyke’s nieuwe boek ‘Inside Story’, waarvan zondag fragmenten staan te lezen in de Britse kranten The Observer en Mail on Sunday. Lees verder

Film
VVD-politica Ayaan Hirsi Ali en filmmaker Theo van Gogh hebben een korte film gemaakt waarin de meest vrouwonvriendelijke teksten uit de koran onder de aandacht worden gebracht. Het tien minuten durende filmpje is zondagavond te zien in het VPRO-programma Zomergasten. Lees verder

MTV
Sylvia Coester en Göksel Altan zijn de winnaars van de Ola Summerdance danswedstrijd die zaterdagavond plaatsvond in Rotterdam. Dat maakte choreograaf Jorge Vasquez bekend. De winnaars vertrekken zondag naar Londen om in het MTV Shakedown Bootcamp een week lang te trainen met Wade Robson, de choreograaf van Britney Spears en NSYNC. Lees verder