Headlines uit de krant: donderdag 11 november

De pers heeft zich woensdag massaal op de politieactie in het Haagse Laakkwartier gestort. Tientallen journalisten bivakkeren op een veldje op het Lorentzplein, nabij de Antheunisstraat. Het lapje gras is door de politie met hekken afgezet en uitsluitend toegankelijk voor de pers.

Schrijvende pers, cameralieden, geluidsmensen, alles krioelt door elkaar. Auto’s van NOS, RTL, SBS/Veronica, TV West staan op het plein geparkeerd. De Nederlanders hebben gezelschap gekregen van Vlaamse collega’s van BRT, VTM en VRT Radio en van Duitse journalisten. Verder zijn er camerateams uit Finland, Zweden, Rusland, Italië en van Eurovisie. Lees verder 

Media
“Ik kan zingen en ik kan dansen. Wanneer word ik dan een ster?” Duizend keer heeft talentscout en gevreesd, maar gerespecteerd ‘Idols’-juryvoorzitter Henkjan Smits die vraag gekregen. Afgelopen zomer gaf hij antwoord op alle vragen. Hij ontleedde de X-factor en schreef zijn bevindingen op in een boek, dat vandaag wordt gepresenteerd. Met handige tips over hoe je met die sterren-ambitie omgaat, maar ook wetenswaardigheden voor ouders over contracten, foute en goede managers en noodzakelijk realisme. Lees verder 

Radio
Patio heeft vrij concrete plannen om binnen een halfjaar glasvezelnetwerken aan te leggen in Hilversum, Bussum en Naarden. Voor vijftig euro in de maand kunnen huurders straks zeer goedkoop telefoneren, internetten met de hoogste snelheid en heel veel televisie- en radiozenders ontvangen. Lees verder