Zoek
Sluit dit zoekvak.

Be A Moviestar van de beeldbuis bij Veronica

Het programma Be A Moviestar is voortijdig van de buis gehaald wegens slechte kijkcijfers. In ‘Be a moviestar’ ging presentator Jeroen Kijk in de Vegte samen met een vakjury op zoek naar nieuw acteertalent. Het programma trok gemiddeld 140.000 kijkers maar soms ook nog veel minder.

De twaalf overgebleven deelnemers van het per direct gestopte Veronica tv-programma ‘Be a moviestar’ maken overigens nog wel kans op een rol in een speelfilm. ‘Be a moviestar’ wordt voorlopig niet vervangen door een nieuw programma. De programmering wordt donderdag ingeschoven, waardoor de speelfilm eerder begint.

Jeroen Kijk in de Vegte: “Nou ja, kijk, we hebben allemaal de kijkcijfers gezien. En dan ben je ook wel een beetje voorbereid op wat komen gaat. Maar het is toch, moet ik je eerlijk zeggen, als het dan zo ver is ben je er toch wel ziek van. Het hing wel in de lucht dat het niet helemaal lekker liep zoals iedereen het had bedacht dat het zou moeten zijn. Dan ga je wel een beetje informeren bij de zenderleiding en de productiemaatschappij. En dan worden er alternatieven besproken, en als dat niet werkt, nou ja. Dus toen ben ik gebeld door de baas van Veronica, dat het uit was.”

Veronica heeft nog wel vertrouwen in de toekomst van Jeroen Kijk in de Vegte. “Ja, eigenlijk wel. Ik ben dan ook wel zo dat ik het me persoonlijk aanreken. Dan denk ik van zie je we, ik kan dit helemaal niet, ik moet maar weer gewoon iets anders gaan doen. Maar vanuit Veronica zijn ze toch wel optimistisch en zeggen van: nou ja, kan gebeuren, we gaan gewoon met opgeheven hoofd verder”. [Radio.NL/Showtime]