Headlines uit de krant: donderdag 19 mei

Wie de laatste uitzending van Radio Online heeft gemist, kan het programma nu via iPodder automatisch op zijn computer binnenhalen en op zijn iPod zetten. Het Tros-programma over internet volgt daarmee het voorbeeld van radioprogramma’s van de RVU en BNN.

De uitzendingen van bijvoorbeeld BNN United zijn al langer als podcast binnen te halen. Ook in het buitenland bieden diverse omroepen, waaronder de BBC, podcasts aan. Lees verder

Boertje
Agrarisch Nederland lijkt niet genoeg te krijgen van de boer die zoekt naar zijn ware liefde. Omdat het feest in de Achterhoek naar aanleiding van het KRO-programma Boer zoekt vrouw snel was uitverkocht, wordt vrijdag 1 juli een feest in het Noord-Hollandse Midwoud gehouden. Lees verder

Soap
Op de avond dat de eerste aflevering van hun realitysoap werd uitgezonden, hadden de zwangere popdiva Britney Spears en man Kevin Federline het druk. Het koppel gaf dinsdagavond (plaatselijke tijd) hun eerste gezamenlijke interview bij de tv-show van comédienne Ellen. Daarna bezochten ze talkshowpresentator David Letterman. Lees verder 

News
Het Amerikaanse weekblad Newsweek moet meer doen dan alleen excuses aanbieden voor de onjuiste berichtgeving van vorige week over de vermeende ontheiliging van de koran door Amerikaanse militairen. Dat heeft de woordvoerder van het Witte Huis, Scott McClellan dinsdag gezegd. Lees verder 

NOB
NOB Cross Media Facilities gaat de glasvezelinfrastructuur van Glasvezelring Hilversum gebruiken voor het leveren van audio/video-diensten. De twee bedrijven hebben hiertoe vorige week een samenwerkingsverband gesloten, zo is dinsdag bekendgemaakt. Glasvezelring Hilversum gaat het beheer en de exploitatie van de glasvezelring in Hilversum verzorgen en zal daarbij onder meer ook av-diensten van NOB afnemen. Lees verder 

Vrouwensport
Bijna de helft van de vrouwelijke Studio Sport-kijkers kijkt niet uit vrije wil naar het sportprogramma. De dames zitten iedere zondagavond verplicht voor de televisie naast manlief, zo blijkt uit onderzoek onder 1200 Studio Sport-kijkers. De vrouwen moeten vooral meekijken naar voetbal, wielrennen en autosport. Bij sporten als darten, zwemmen, turnen en de paardensport haken de mannen juist sneller af en kijken de vrouwen wel vrijwillig. Van de Studio Sport-kijkers is 62 procent man en 38 procent vrouw. Lees verder 

Vrij
Frank Poorthuis wordt de nieuwe adjunct-hoofdredacteur van Vrij Nederland. De Volkskrantverslaggever begint zo snel mogelijk aan zijn nieuwe baan, liet de redactie van het weekblad dinsdag weten. Lees verder

Ziek
Songfestivaldeelneemster voor Nederland Glennis Grace heeft woensdagmiddag een dokter laten komen, omdat ze zich niet lekker voelt. Lees verder 

Audio
Uit het niets viel het bericht twee maanden geleden op de digitale deurmat bij het gezin van Frans (40), een werkzoekende vrachtwagenchauffeur uit het noorden van het land. ,,Geconstateerd is dat u vanaf uw ip-adres ongeautoriseerde muziekbestanden verveelvoudigt en ter beschikking stelt.” ,,We dachten toen nog dat het om een vroege 1-april-grap ging”, vertelt zijn vrouw nu. Lees verder

Dood
Gewapende mannen hebben woensdag in de Afghaanse hoofdstad Kabul een tv-presentatrice doodgeschoten. De 24-jarige Shaima Rezayee had tot begin dit jaar een MTV-achtig programma gepresenteerd en daarmee woedende reacties opgeroepen van radicaal-islamitische geestelijken. Lees verder