Veronica benoemt ‘Raad van Advies’

De vereniging Veronica heeft een ‘Raad van Advies’ voor de Veronica Radioschool benoemd. De Raad bestaat uit diverse vertegenwoordigers uit de mediawereld en fungeert als klankbord voor de directie van de Radioschool. Daarnaast bewaakt de Raad de kwaliteit van de opleiding. De Veronica Radioschool is een non-commercieel initiatief van Vereniging Veronica en is onderdeel van KINK FM. Het is de eerste, echt professionele radio-opleiding in de Benelux. De Radioschool richt zich op het scouten, begeleiden en ontwikkelen van radiotalenten.

Jaarlijks worden vierentwintig radioschool-leden tussen de 16 en 25 jaar uitgekozen om een praktijkgerichte opleiding tot professioneel radiomaker te volgen. De opleiding duurt één jaar en kan gevolgd worden naast studie of werk. Na en gedurende dit jaar krijgt deze ‘Klas van 24’ ook de kans om stage te lopen en werkervaring op te doen bij professionele, commerciele radiostations zoals KINK FM en Radio Veronica. In een later stadium gaat de Radioschool ook zogenoemde ‘masterclasses’ aanbieden, gericht op mensen die hun sporen al hebben verdiend in de radiowereld, maar hun kennis willen verdiepen.

Naast de opleiding is de Radioschool een online platform voor leden van Veronica. Leden van de radioschool kunnen onder andere online cursussen volgen, worden uitgenodigd voor bijeenkomsten, een bijdrage leveren aan het webstation en kunnen via de website in contact komen met radiomakers uit het vak.

De Raad van Advies, in feite een Curatorium, bestaat uit:

Prof. Jan van Cuilenburg
Professor Jan van Cuilenburg (1946) is voorzitter van het Commissariaat voor de Media. Daarnaast is hij deeltijdhoogleraar voor mediabeleid en mediaeconomie aan de Universiteit van Amsterdam. Eerder, tot 1988, was Van Cuilenburg hoogleraar Communicatiewetenschap aan de Vrije Universiteit. Van Cuilenburg vervulde een groot aantal advies- en bestuursfuncties binnen en buiten de mediasector. Zo was hij in de jaren negentig voorzitter van het Bedrijfsfonds voor de Pers en is hij thans voorzitter van de Stichting KijkOnderzoek die in Nederland de kijkcijfers voor televisie verzorgt.

Dhr. Ton Lathouwers
Ton Lathouwers (1959)  is voorzitter van de Raad van Commissarissen van Sky Radio Groep. Onder de Sky Radio Groep vallen de drie succesvolle radiostations Sky Radio 101 FM, Radio Veronica, Classic FM. Sky Radio is in 1988 opgezet door hem opgezet. Vanaf 1980 vervulde Lathouwers diverse functies bij onder andere Veronica en was samen met Ruud Hendriks initiatiefnemer van Europa Radio, de voorloper van de commerciële kabelradiostations.

Dhr. Jeroen van Inkel
Jeroen van Inkel (1961) is DJ bij Q-Music. Van Inkel heeft jarenlang gewerkt voor Veronica, Radio 538 en begon zijn carrière bij Radio Decibel.

Dhr. Leo van der Goot
Leo van der Goot (1950) was tot voor kort Directeur Televisie bij RTL Nederland. Hiervoor werkte Van der Goot als Programma Directeur voor FOX en RTL4. Tevens heeft Van der Goot 12,5 jaar gewerkt voor Veronica als producer, presentator, regisseur en DJ.

Dhr. Felix Rottenberg
Felix Rottenberg (1957) is oud-voorzitter van de PvdA. Tot februari 2003 was hij presentator van onder meer NOVA, Nederland Kiest en Slot Rottenberg. In 2003 nam hij afscheid als voorzitter van het Internationaal Film Festival Rotterdam en het Nederlands Fonds voor de Film. Begin jaren ’80 was hij oprichter van De Balie, centrum voor politiek en cultuur in Amsterdam. Hiervan was hij tot 1992 directeur. Felix presenteert nu regelmatig thema-uitzendingen voor de VPRO, maakt een interviewprogramma voor AT5 en schrijft wekelijks voor het Parool.

Dhr. Peter Contant
Peter Contant (1958) is hoofdredacteur/algemeen directeur van de Veronica Uitgeverij. Veronica Uitgeverij geeft Veronica Magazine en TV Satellite uit. Contant had tot twee jaar terug een eigen bureau gespecialiseerd in journalistieke producties en media-advisering. Contant is schrijver van diverse boeken waaronnder ‘ De Tv Oorlog’ en werkte bij Veronica Nieuws Radio. In 1998 ontving hij de Mercur, de prijs voor ‘Journalist van het Jaar’. [Radiowereld.NL]