ORN Radio blijft marktleider

Nederlanders hebben in februari-maart 2006 wederom het meest geluisterd naar de uitzendingen van de Publieke Regionale Omroep. Dit blijkt uit het Continu Luisteronderzoek uitgevoerd door Intomart/GfK. Gemiddeld luisteren ruim 3.400.000 mensen wekelijks naar ORN Radio, de dertien regionale publieke omroepen van Nederland. ORN Radio heeft momenteel een marktaandeel van 15,5%.

Opvallend is het grote gat dat ORN Radio inmiddels heeft geslagen ten opzichte van nummer 2 (Radio 2) en nummer 3 (Radio 538). Het verschil met Radio 2 is nu opgelopen tot 4,2% en met Radio 538 tot 4,7%. Vorig jaar in dezelfde periode was het verschil met nummer 2 Radio 538 nog 4,0%.

Clement Postmus, directeur van ORN: “De constante prestaties van ORN Radio is al winst op zich. In de onstuimige radiomarkt is een duidelijke focus op de doelgroep 20-49 jaar ontstaan waardoor vooral ‘meer van hetzelfde’ is gecreëerd. Het onderscheidende vermogen van ORN Radio met stabiele prestaties bij diverse doelgroepen, steekt daar positief bij af. [Radiowereld.NL]