Headlines uit de krant: donderdag 6 juli

Patty Brard heeft woedend gereageerd op de uitspraken van Jeroen van Inkel. De Q Music-dj heeft geroepen dat de dames van LUV flink beschonken waren tijdens een optreden op een feestje van de radiozender. Patty is laaiend en gooit met modder terug… “Dat uitgerekend iemand die net van zijn alcohol- en drugsverslaving af is mij aanspreekt op mijn drankgebruik, begrijp ik niet”, zegt Patty .

“Ik ben Jeroen op een feestje in Ibiza tegengekomen dat hij zo dronken was, dat hij zijn eigen naam niet meer kon spellen”, bijt Patty terug. Lees verder

Hoop
Jan de Hoop wordt geboren op 18 december 1954. Hij werkt een tijdlang bij de piratenzender Radio Mi Amigo. Zijn nieuwsloopbaan begint ruim 13 jaar geleden bij Veronica. Jan is één van de mede oprichters van Veronica Nieuwsradio. Jan is al vanaf dag één betrokken bij het ontbijtnieuws. Tegenwoordig presenteert hij ook zo nu en dan het programma Editie NL. Zo kan Nederland niet alleen ’s ochtends van de altijd vriendelijke nieuwslezer genieten, maar ook in de avonduren. Lees verder

Kabel
Nu zowel Essent Kabelcom als Casema te koop staan, lijkt de langverwachte consolidatie in de Nederlandse kabelsector van start te gaan. Koninklijke KPN kan volgens analisten en marktvorsers de dupe worden, nu het telecomconcern mogelijk een grotere speler tegenover zich krijgt in het gevecht om de gunst van de beller en televisiekijker. KPN probeert uit alle macht de omzetdaling op zijn vaste netwerk te keren en moet daarvoor vooral strijd leveren met kabelbedrijven als Essent Kabelcom, Casema en UPC. Het telecomconcern heeft daarbij als grote voordeel dat het een landelijk dekkend netwerk beheert, waar de netwerken van de kabelbedrijven slechts een beperkt deel van Nederland afdekken. Dat voordeel komt (deels) te vervallen als de kabelbedrijven die te koop staan in handen komen van e e n gezamenlijke eigenaar, een uitkomst die volgens verschillende bronnen die bekend zijn met het verkoopproces meer dan reeel is. Lees verder

Media
Je loopt langs een object , sms’t de code die daarop staat en krijgt informatie op een persoonlijke webpagina. Dat is, in het kort, de werking van de nieuwe dienst Pluk die KPN biedt met technologie van BarTrack/Pluk Company in Den Haag. Op Pluk staat een filmpje (rechtsonder) dat weergeeft hoe het werkt. Pluk is een 51 procent deelneming van KPN. De andere 49 procent is in handen van BarTrack in Den haag die de dienst heeft bedacht. Deze is zo simpel als die klinkt. De bedoeling is er een nationale standaard van te maken om offline reclame met online informatie te verbinden. Lees verder

Kijkcijfers
Onderweg naar Morgen en Goede tijden slechte tijden zijn de twee soaps die al sinds jaar en dag strijden om de kijkcijfers. Vlak voor het officiële zomerreces gaan de acteurs dit gevecht in levenden lijve aan. In een zware battle van stormbanen en slimme spelletjes proberen beide teams te bewijzen dat zij toch echt de sterkste zijn. Lees verder

Televisierecord
Nog nooit keken zoveel Duitsers op televisie naar een voetbalwedstrijd als dinsdagavond. Bijna 30 miljoen (29,66) mensen zagen het nationale Duitse elftal in de halve finale van het WK-voetbal met 2-0 verliezen van Italië. Dat is een marktaandeel van 84,1 procent. Op het hoogtepunt keken 31,31 miljoen mensen naar de wedstrijd. Lees verder

BBC
Lonkt een botsing met de muziekindustrie voor de Britse staatsomroep? Een gepersonaliseerde radiodienst aanbieden, dat wil de BBC. Dat wil zeggen de puur eigen keuze uit voorhanden zijnde programma’s. BBC noemt het project ‘MyBBCRadio’. Het bevindt zich nog in de ontwikkelfase. Lees verder

24
De Franse internationale nieuwszender die dit jaar wordt gelanceerd, gaat ‘France 24’ heten. Dat heeft directeur Alain de Pouzilhac dinsdag aangekondigd. ,,De naam heeft het voordeel dat hij in alle landen dezelfde connotatie oproept”, verklaarde de topman. ,,Het getal 24 geeft aan dat we de klok rond uitzenden.” Lees verder

Soap
Burgemeester Geert Dales van Leeuwarden gaat een rol spelen in de tweede serie van de Friese soap Dankert & Dankert. De VVD-prominent speelt de politicus Joep Walstra die wordt vermoord. ,,Het lijkt me ontzettend leuk. De politiek is voor een behoorlijk deel ook theater, dus daar is wel een link”, aldus Dales dinsdag. Lees verder

Muziek
Justitie heeft woensdag twee mensen opgepakt op verdenking van het op grote schaal uitwisselen van illegale muziek, films en software op internet. Dat maakte het Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie woensdag bekend. De mensen beheerden de sites www.liquidtorrent.org, www.liquidtracker.org en www.phoenixtorrent.org. Op de pagina’s konden mensen zich registreren als gebruiker. Deze gebruikers mochten bestanden downloaden, als zij ook genoeg bestanden wilden delen met anderen. Lees verder

Hart
Het goedbekeken SBS6-programma Hart van Nederland (elke dag rond 22.30 uur) krijgt vanaf komend najaar ook een vroege editie. Kijkers kunnen dan elke werkdag ook rond 19.00 uur terecht voor deze nieuwsrubriek. Lees verder

CAIW
De Doornse Centrale Antenne Stichting (DCAS) en kabelexploitant CAIW hebben overeenstemming bereikt over de overname op 1 juli 2006 van het
kabelnetwerk van DCAS in Doorn en de exploitatie daarvan door CAIW te Naaldwijk. Lees verder