Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Rob Stenders: “We hebben heel wat voor the love of music over”

Rob Stenders is één en al muziekfreak en radioliefhebber, maar desondanks is hij momenteel alleen maar te horen op zijn eigen radiostation KXradio. Hij verliet in 2004 het veilige 3FM voor een nieuw avontuur genaamd Yorin FM. Anderhalf jaar later werd de zender verkocht en Rob kwam op straat te staan. Binnenkort slaat hij terug met een televisieprogramma en twee boeken.

Eind jaren ’80 begon Rob bij de VARA om even later over te stappen naar Veronica. Hij gaat in 1991 naar Power FM, maar die stap blijkt geen succes. Terug bij Veronica maakt hij onder andere Shockradio met Fred Siebelink en Floortje Dessing. Als Veronica in 1995 commercieel gaat komt hij terecht bij Kink FM in een leidinggevende functie. Na een jaar stapt hij op. Hij keert terug op het VARA-nest en gaat ’s middags een programma maken.

Als Edwin Evers overstapt naar Radio 538 komt er een plek vrij in de ochtend van Radio 3FM. Rob gaat in op het aanbod en zijn show groeit uit tot één van de best beluisterde ochtendshows van Nederland. Het succes verzilvert hij door de overstap naar Yorin FM, maar of die keuze gelukkig was?

Met Rob praten we over Shockradio, zijn vertrek bij Kink FM, het maken van een ochtendshow, Yorin FM, het uitlopen van Stenders Vroeg Op, zijn nieuwe programma op Talpa en KXradio. Lees het interview hier. [JS/Radio.NL]