Search
Close this search box.

100 jaar radiogeschiedenis bij de VPRO

100 jaar geleden vond de eerste radio-uitzending vanaf een schip plaats, 85 jaar geleden werd de autoradio uitgevonden en 60 jaar geleden de transistor. Voor de VPRO een mooi moment om hier een week lang aandacht aan te besteden via de digitale tv zender ‘Geschiedenis’. Dit is alleen te ontvangen via de digitale kabel en via internet.

Deze week zijn diverse programma`s over de radio te zien op de zender ‘Geschiedenis’. Zo word er de documentaire ‘Zenders in woelig water’ uit 1974 over de zeezenders uitgezonden. En er is een programma over geheime zenders in Nederland en over piraten in Engeland. Ook te zien zijn reportages over bijvoorbeeld Radio Free Palestine, het Iraakse radiostation Dilja en Radio Free Europe, maar er is ook aandacht voor de zeezenders Veronica en Noordzee.

De programma`s worden gedurende de week meerdere keren op verschillende tijd stippen uitgezonden. [Radiowereld.NL]