Headlines uit de krant: donderdag 1 februari

Het besluit van de Nieuwe Unie om na 31 januari alle illegaal geplaatste schotels te laten verwijderen leidt tot veel emotie van zowel politiek als huurdersorganisaties.Daarom heeft de Nieuwe Unie besloten de verplichte verwijdering tot nader bericht op te schorten.

Twee jaar geleden besloot de Nieuwe Unie, in het kader van stedelijk beheer, om stringenter toe te zien op zaken als burenoverlast en onderverhuur. Ook het gedoogbeleid van schotelantennes is hier onderdeel van. De schotelantennes veroorzaken vaak schade aan gevels, wat substantiële gevolgen heeft voor het onderhoud. Ook leiden de schotels vaak tot gevaarlijke situaties en ontsieren zij het straatbeeld. Deze overwegingen, en het uitdrukkelijk verzoek van het toenmalige college van B&W Rotterdam, leidden tot het besluit van de Nieuwe Unie om het gedoogbeleid niet langer te hanteren. Lees verder

Bram
Advocaat Bram Moszkowicz eist dat de directie van Quote Magazines haatdragende en beledigende reacties jegens zijn persoon op de website Quotenet.nl verwijdert. De reacties komen voort uit stellingen van Quote-hoofdredacteur Jort Kelder. Kelder meent dat Moszkowicz de verdediging van vermeend topcrimineel Willem Holleeder moet neerleggen. Voornaamste reden daarvoor is het feit dat Moszkowicz in het verleden ook raadsman was van de in 2004 vermoorde vastgoedmagnaat Willem Endstra. Deze is volgens justitie jarenlang afgeperst door Holleeder. De voormalig Heinekenontvoerder werd dinsdag precies een jaar geleden gearresteerd op verdenking van afpersing van diverse zakenlieden. Lees verder

BNN
BNN en GeenStijl hebben hun gezamenlijke televisieprogramma Steengeyl teruggetrokken. Aanleiding is de verplaatsing van het programma op Nederland 3 van 23.20 uur naar 01.00 uur ’s nachts door netcoördinator Roek Lips. Steengeyl zou vrijdag 2 februari voor het eerst worden uitgezonden. De programmamakers bij zowel BNN als GeenStijl zijn teleurgesteld. ,,We moeten deze mensen nu eerst maar even opvangen, wat gaan eten of een biertje gaan drinken”, reageert hoofdredacteur van GeenStijl Dominique Weesie. Lees verder

Metro
Gratis dagblad Metro heeft een overeenkomst gesloten met Q-Park om de krant te verspreiden in haar parkeergarages. “Door de toevoeging van 30 parkeergarages in 16 steden tot ons distributienetwerk zijn we in staat een publiek te bereiken dat dagelijks met de auto reist”, aldus Silvio de Groot, algemeen directeur en uitgever van Metro. “In de testperiode bleek dat we hierdoor nieuwe lezers bereiken, waardoor Metro haar lezerspubliek verder verruimt.” Door deze overeenkomst is de oplage van Metro gestegen naar 538.000 exemplaren. Lees verder

EO
De Evangelische Omroep (EO) reorganiseert de afdeling nazorg. Acht van de zeventien arbeidsplaatsen zullen verdwijnen. De reden zijn de bezuinigingen die de publieke omroepen moeten doorvoeren. Een woordvoerder van de EO heeft een bericht daarover in het Nederlands Dagblad bevestigd. De nazorg helpt mensen die op een uitzending reageren. De afdeling wordt betaald uit het verenigingsgeld en niet uit het overheidsgeld voor de publieke omroep. Lees verder

Otto
Postorderbedrijf Otto hoeft geen lcd-televisies te leveren voor 99 euro. Dat heeft de rechtbank in Breda woensdag beslist in het kort geding dat de stichting Postwanorder had aangespannen tegen het Tilburgse bedrijf. Lees verder

Gerelateerde berichten