Headlines uit de krant: woensdag 14 maart

Nu grote showprogramma’s weer helemaal in zwang zijn in tv-land komt ook de NCRV met een nieuw programma dat moet zorgen voor een ,,ultiem zaterdagavondgevoel”. Dat meldde de website van de omroep dinsdag. Deze zomer presenteren Jochem van Gelder en Jetske van den Elsen het programma Bijna Beroemd, waarin gewone mensen ongewone dingen doen. De omroep is op zoek naar kandidaten.

,,Kan jij iets dat de rest van Nederland niet kan? Past jouw lichaam in een doosje? Vestig jij een record? Speelt je kind een symfonie van Mozart? Goochel jij een dierentuin uit een hoed? Zie jij meer dan Char? Rap jij Ali B omver? Of zing jij de sterren van de hemel? Geef je dan nu op”, staat er op het webadres. Lees verder

Belspel
Maandag werd bekend dat het Openbaar Ministerie onderzoekt of de belspelletjes op de commerciële televisiezenders wellicht kansspelen en daarmee illegaal zijn. De zenders zelf zeggen dat ze alles volgens de regels doen. Planet Multimedia sprak met Joost van der Stel, nu radiomaker en presentator voor het radiostation 100%NL, maar in 2003 en 2004 voor Endemol Nederland presentator van een aantal belspellen. “Commerciële tv is zonder belspelletjes onbetaalbaar.” Lees verder

Spelletjes
De website spelletjes.nl heeft haar chatgedeelte voor onbepaalde tijd gesloten omdat er door bepaalde mensen ,,misbruik van werd gemaakt”. Dat staat op de website. Dagblad Trouw meldde dinsdag dat de maker van de spelletjes, de Spill Group, tot de ingreep besloten heeft na klachten van ouders van wie de kinderen in seksueel getinte gesprekken (met ouderen) verzeild waren geraakt. De chatfunctie was volgens de website bedoeld als leuke toevoeging op het spelen van de games. Maar er werd ,,helaas door bepaalde mensen zodanig misbruik van gemaakt, dat wij ons genoodzaakt hebben gezien de chatfunctie in z’n geheel van de site te verwijderen.” Spill Group onderzoekt of het een chatmogelijkheid kan aanbieden die volledig veilig is. Lees verder

RTL5
In een bos je trouwjurk verbranden om je scheiding te verwerken. Het is slechts een van de acties in het nieuwe RTL5-programma Ex Wives Club, dat vanaf komende maandag (21.30 uur) op de buis komt. In de show schieten drie bekende – en ook gescheiden – vrouwen andere gescheiden vrouwen te hulp. Met een „spoedcursus” helpen zij de kandidaten over hun leed heen. Lees verder

Veronica
Eind deze maand start de eerste cursus van de Veronica Filmschool. De school is bedoeld voor de filmende consument. “Er starten de laatste tijd veel video-uploadsites zoals YouTube. De kwaliteit van amateurvideo’s kan echter veel beter.” “Je ziet veel amateurisme op internet,” vertelt algemeen directeur Els Bovenlander van de Veronica Holding. “Precies om die reden hebben we de Filmschool opgericht.” Twee jaar geleden startte Veronica met een radioschool. De Veronica Radioschool heeft een andere doelstelling dan de filmschool. Waar de radioschool vooral bedoeld is om jongeren op te leiden tot professionele radiomakers, richt de filmschool zich op consumenten die een korte cursus video maken willen volgen. Het cursusprogramma bestaat uit verschillende eendaagse workshops over cameratechniek, monteren en regisseren. Lees verder

RTL4
RTL4 heeft weer een ploeg samengesteld voor een nieuwe reeks Dancing with the Stars die zaterdag 31 maart van start gaat. Naast Dancing on Ice-presentator Martijn Krabbé, dansen ook weervrouw Helga van Leur, ONM-actrice Nikkie Plessen, presentatrice Fabiënne de Vries en actrice Aukje van Ginneken. Lees verder

Raymann
De komende dertig afleveringen van Raymann is Laat worden opnieuw in de Rotterdamse Schiecentrale opgenomen. De populaire televisieshow dreigde Rotterdam te verlaten wegens problemen met de nieuwe verhuurder van de televisiestudio in het Lloydkwartier. Dankzij persoonlijke interventie van burgemeester Opstelten is het vertrek afgewend. De eerste uitzending van de nieuwe reeks is aanstaande vrijdag. Raymann is Laat wordt door de gemeente Rotterdam gezien als een belangrijk visitekaartje. De even vrolijke als eigentijdse en multiculturele sfeer van het programma past bij het imago dat Rotterdam graag wil uitstralen. Lees verder

MTV
De veertiende editie van de MTV Europe Music Awards heeft plaats in het Duitse München. Dat maakte een woordvoerder van MTV Networks dinsdag bekend. Het prijzengala met bijbehorende optredens barst op 1 november los in de plaatselijke Olympiahalle. Lees verder

Gerelateerde berichten