Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Headlines uit de krant: dinsdag 12 juni

De Stichting KijkOnderzoek SKO, samen met Intomart/Gfk verantwoordelijk voor de meting van de kijkcijfers in ons land, heeft een samen met Nedstat, het bedrijf dat internet bezoekdata analyseert, een contract gesloten om het kijkgedrag van tv-programma’s op internet te meten.

Die programma’s worden voorzien van een label, waardoor kan worden nagegaan hoe vaak ze worden opgevraagd. “We beginnen later dit jaar bescheiden met wekelijkse overzichten,” aldus directeur Bas de Vos van SKO. “Straks worden de gegevens ook meegewogen in de reguliere kijkcijfermetingen.” Nedstat beschikt al enige tijd over een zogenoemde ‘Streaming Media’ module, die een complete analyse biedt van het streaming mediagebruik van websitebezoekers. Zo kan onder meer worden achterhaald hoeveel bezoekers een film- of geluidsfragment starten en hoe lang er gekeken of geluisterd wordt. Lees verder

EditieNL
De ouders van een aantal medewerkers van het nieuwsprogramma Editie NL van RTL4 verzorgen maandag 18 juni eenmalig de uitzending. De redactie van het programma wil op die manier aandacht besteden aan de discussie over ouderen die langer doorwerken, die momenteel in Den Haag wordt gevoerd. Dat maakte RTL maandag bekend. Lees verder

Vellenga
De journalist/schrijver Dirk Vellenga is dit weekend na een kort ziekbed in zijn woonplaats Goutum, overleden. Vellenga werd 59 jaar. Dirk Vellenga trad in 1973 in dienst bij deze krant, toen nog Dagblad De Stem. Naast zijn werk als eindredacteur van diverse pagina’s en bijlagen drukte Vellenga een stempel op de krant met ontelbare interviews, rubrieken en columns. De laatste jaren schreef hij dagelijks ‘Dagvers’ voor de voorpagina. Dirk Vellenga verwierf bekendheid als schrijver van het boek ‘Elvis and the Colonel’, waarin hij het leven beschrijft van de uit Breda afkomstige manager van Elvis Presley. Dit boek verscheen in 1988 in de Verenigde Staten en een jaar later (vertaald) in Nederland. Lees verder

EO
Enkele duizenden springen voor minister Andre Rouvoet (Jeugd en Gezin), die met gitaar en microfoon tussen de rookmachines staat. X-Factorwinnares Sharon Kips zingt een speciaal voor haar geschreven openingslied (foto) en de meiden van X-Factorgroep X6 hoopten vroeger als bezoekers al dat zij er nog een keer zouden optreden. De EO Jongerendag lijkt zaterdag een feestje voor zowel artiesten als voor de 34.000 bezoekers, 2000 meer dan vorig jaar. Lees verder

Straatkrant
Straatkrant Impuls, die verschijnt in Arnhem, Apeldoorn en Nijmegen, stopt ermee. Dat heeft IrisZorg, de instelling voor verslavingszorg die de krant uitgeeft, maandag laten weten. Impuls heeft twaalf jaar bestaan. IrisZorg kan niet voldoende mensen vinden die de krant willen verkopen. ,,Vijf jaar geleden telden we nog honderd verkopers, nu zijn het er nog geen twintig”, aldus een woordvoerster van IrisZorg. Het laatste nummer verschijnt in augustus. Lees verder

Toosje
Tooske Ragas en Henkjan Smits gaan samen een programma presenteren. Het duo is vanaf september bij SBS6 te zien in het vernieuwde studioprogramma Het Beste Idee Van Nederland, dat de afgelopen drie jaar werd uitgezonden door Veronica. Lees verder

UPC
UPC handhaaft het huidige zenderpakket voor de regio Zuidoost-Brabant. Dat heeft een woordvoerder van het kabelbedrijf maandag gezegd. Enkele maanden eerder ontstond onder klanten veel commotie, nadat de programmaraad had voorgesteld de televisiezenders RTL7 en Veronica te verruilen voor andere omroepen. Lees verder

TV
Lcd-televisies worden steeds zuiniger. Dat stelt de Stichting Natuur en Milieu maandag op basis van een eigen onderzoek naar het energieverbruik van tv’s. In de categorie televisies van tachtig centimeter of groter bleek een model van JVC het meest spaarzaam. Deze televisie was volgens de onderzoekers een kwart zuiniger dan het zuinigste model bij een vergelijkbaar onderzoek vorig jaar. Lees verder

Oranje
Ruim 1,1 miljoen kijkers hebben zondagavond de openingswedstrijd van het Europees kampioenschap onder 21 jaar tussen Jong Oranje en Jong Israël (1-0) op televisie gevolgd. Dat blijkt maandag uit cijfers van de Stichting KijkOnderzoek. Naar de wedstrijd Jong Portugal – Jong België keken later op de avond 571.000 voetbalfans. De nabeschouwing op tv-zender Tien trok 800.000 kijkers. Lees verder