Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuwe ‘Klas van 24’ bij Veronica Radioschool

Honderden jongeren tussen de 16 en 25 jaar hebben zich de afgelopen maanden opgegeven voor de ‘Klas van 24’ aan de Veronica Radioschool. Na diverse selectiedagen zijn er 24 jongeren geselecteerd die een plek hebben gekregen in de ‘Klas van 24’. Deze groep jonge radiomakers is de derde lichting die de Veronica Radioschool gaat opleiden voor het radiovak.

Na de introductieweek in augustus zullen de radiomakers een jaar lang lessen volgen en begeleid worden door professionals uit het vak. Daarbij volgt men op eigen wijze een leergang op het vakgebied wat bij hem of haar past. Werkervaring  zullen ze op gaan doen door middel van een stage bij diverse landelijke en regionale radiostations als Kink FM, 100% NL, 3FM en FunX.

De Veronica Radioschool kent drie vakgroepen (productie / redactie, techniek / vormgeving en dj / presentatie) les in onder andere: productie programma, muzieksamenstelling, interview technieken, presentatie technieken, stembeheersing, aircheck coaching, sound design, audio techniek, co-presentatie (side-kick), evenementen techniek, studio regie, tekstschrijven, nieuwslezen, radio marketing en sales. [Radiowereld.NL]