Zoeken
Sluit dit zoekvak.

SBS = 538 + Tien?

Door de overname van Caz door Arrow is de weg vrij voor John de Mol. Hij kan nu een deal gaan maken met SBS voor de verkoop van zijn zender Tientv. Daarnaast is door het vrijkomen van de moderne studios van Caz de mogelijkheid voor een overname van Radio 538 door SBS ook aannemelijk. Aangezien SBS nu de licentie van Radio 538 wel mag gebruiken.

Een van de voornaamste redenen voor deze mogelijke overname is dat De Mol hiermee een grote deal zou kunnen maken voor de toekomstige Endemol producties. Delta Lloyd heeft afgelopen woensdag bekend gemaakt dat het fondsbeheerder Cyrte van John de Mol overneemt.

ProSieben zit samen met SBS in de afrondingsfase voor een overname, hierdoor zal SBS gezamelijk met ProSieben een grote Europese speler worden. Bij deze overname zou Patrick Tillieux de 2e man worden van het nieuwe concern.

De mogelijkheden voor Endemol zijn in een overeenkomst met SBS/Pro7 beter dan bij een overname van Tientv en Radio 538 door RTL Nederland. Bertelsman zou volgens geruchten afwillen van RTL Nederland. [Radiowereld.NL]