Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Toekomst medewerkers Caz onduidelijk [Update]

Radiostation Arrow heeft de BV van Caz (SBS Radio BV) voor 100% overgenomen van SBS Broadcasting. Dit houdt in, het FM-kavel A7, maar ook de kabelfrequenties, de satelliet en Digitenne-distributie. Dat hebben de radiozenders donderdag bekendgemaakt. Arrow Classic Rock, dat alleen op AM via AM675 te horen was, zal zo snel mogelijk de FM-frequentie van Caz overnemen waar men non-stop verder gaat.

Caz verder via de kabel
Het is onduidelijk of Caz in de toekomst nog te horen zal zijn. “Het is onze bedoeling dat de zender via kabel of digitenne te beluisteren zal zijn”, vertelt Arrow-directeur Ad Ossendrijver. “Maar we kunnen daar nu nog niets over zeggen. We zijn ermee bezig. Het moet wel winstgevend zijn. Caz blijft een toegevoegde waarde op de Nederlandse radiomarkt” Ook is nog niet duidelijk wat er met de medewerkers gebeurt bij Caz. Mogelijk zullen enkele medewerkers bij Caz blijven, maar dat er ontslagen vallen bij Caz is duidelijk.

De kans bestaat dat er nog personeel van Caz in dienst zal treden bij Arrow, maar die is erg klein. De meeste deejays kunnen weinig zinnigs vertellen over de specifieke muziek die op Arrow te horen is. Ad Ossendrijver denkt daarom liever aan een radiostation wat bijna non-stop is. Momenteel heeft Arrow twee gepresenteerde radioprogramma’s tussen 07.00 en 12.00 uur. Dan presenteert Gerry Jungen ‘RoadRunner’ en ‘Classic Rock Around The Clock’.

Caz werd in april vorig jaar opgericht. Het station, dat zich richt op jongvolwassenen van 20 tot 34 jaar, draait voornamelijk pop, dance en urban. Caz deejay Marc de Hond kondigde vorige week al aan te vertrekken bij het station.

Vrijdag is Timur voor het laatst bij Caz te horen in zijn middagshow ‘Timur Open Air’, directeur Gerard Timmer nam twee maanden geleden officieel afscheid van Caz en Marisa Heutink, de vrouw van Giel Beelen, moest vorig jaar al stoppen bij Caz vanwege de slechte luistercijfers, waardoor ze op non-actief werd gesteld. Tijdens de laatste meting, in de periode maart-april 2007, had Caz 2.0% marktaandeel. Desondanks werden er in de afgleopen periode ook deejays aangenomen; Dj Jean en Maurice Verschuuren. [Radiowereld.NL]