Zoek
Sluit dit zoekvak.

NRC weigerde ‘onbehouwen’ brief Wilders

De brief van PVV-leider Geert Wilders waarin hij pleit voor het verbieden van de koran was een ondermaats en anticonstitutioneel stuk en werd daarom niet door NRC Handelsblad geplaatst. Dat schrijft plaatsvervangend hoofdredacteur Sjoerd de Jong in reactie op de brief van een lezer die klaagt over de media-aandacht voor Wilders. De brief van Wilders werd woensdag wel in de Volkskrant geplaatst.

De Jong stelt dat een mening zoals die van Wilders wel door een krant moet worden gemeld aan de lezers, ook al is die mening ‘onbehouwen’ en ‘matig onderbouwd’. Maar plaatsing op de opiniepagina is ‘gelukkig niet onvermijdelijk’, schrijft De Jong. De reden voor de weigering was volgens hem niet Wilders’ opvatting over de islam, maar ‘de onbehouwen toonzetting en gebrekkige onderbouwing van de beweringen van het Kamerlid’.

Wilders pleitte in zijn open brief voor het verbieden van de koran. Dat is volgens hem een fascistisch geschrift. Hij vergeleek het voor moslims heilige boek met ‘Mein Kampf’ van Adolf Hitler. “Ik heb genoeg van de aanbidding van Allah en Mohammed in Nederland: geen moskee er meer bij. Ik heb genoeg van de Koran in Nederland: verbied dat fascistische boek. Genoeg is genoeg”, besluit Wilders zijn brief. [Novum/Radio.NL]