Sander Dekker geeft op Radio 1 startschot voor nieuw schooljaar

Voor de scholieren in het midden van het land zit de vakantie er maandag 22 augustus op. Op de eerste dag van het nieuwe schooljaar besteedt de muziek- en nieuwszender Radio 1 uitgebreid aandacht aan het onderwijs.

Sander Dekker geeft op Radio 1 startschot voor nieuw schooljaar Tussen 12.00 en 14.00 uur presenteren Willemijn Veenhoven en Erik Corton De Nieuws BV  live vanuit het Cals College in IJsselstein.

Staatssecretaris Dekker van Onderwijs geeft het startshot voor het nieuwe schooljaar en praat met een leerling en een docent van het College over het belang van het VMBO en diversiteit in het onderwijs.

De Ochtend
In De Ochtend bespreken de Radio 1 presentatoren tussen 10.00 en 11.00 uur de uitdagingen voor het VMBO-onderwijs in het nieuwe schooljaar met gasten Jan van Nierop, voorzitter van de Stichting Platforms VMBO en Ton de Groot, directeur van het Teylingen College, een technische VMBO-school in Voorhout.

Islamitisch onderwijs
In de Nieuws&Co bus wordt de populariteit van Islamitisch onderwijs besproken en 1Vandaag behandelt om 14.00 uur de uitslag van een onderzoek onder het eigen jongerenpanel over de aanpak van radicalisering op middelbare scholen. [Radiowereld.NL]