Radio Veronica verloor steunzender Hilversum door uitspraak rechter

Radio Veronica heeft haar steunzender 95,5 FM in Hilversum uit moeten schakelen na een besluit van de rechter. De zender ging tot nu toe niet in op redenen hiervoor. Op 26 juli 2006 constateerde het Agentschap Telecom (AT) dat het station zonder vergunning uitzond op de frequentie. Begin dit jaar liet de instantie weten dat Radio Veronica haar programma’s via de steunzender moet stoppen, anders kon er een dwangsom worden opgelegd.

Eigenaar Sky Radio van Radio Veronica stapte daarop naar de voorzieningenrechter, omdat het plaatsen van de steunzender volgens de regels eerst wel mocht. Later werden die regels aangepast waardoor Radio Veronica buiten de boot viel. Op 5 juli van dit jaar heeft de voorzieningenrechtbank in Rotterdam besloten dat de steunzender van Radio Veronica in Hilversum binnen twee weken uitgeschakeld dient te worden. Precies binnen die termijn was er inderdaad alleen nog maar ruis te horen op de 95,5 FM.

Toch is er ook nog hoop voor Radio Veronica. De rechter heeft namelijk alleen maar beoordeeld of er een voorziening getroffen moest worden in afwachting van een bodemprocedure. In de uitspraak laat de rechter doorschemeren dat een dergelijke procedure kans van slagen heeft, omdat het AT niet helemaal vlekkeloos heeft gehandeld. Daardoor is het mogelijk dat de steunzender van Radio Veronica in Hilversum alsnog aan zal staan op termijn. [Radiowereld.NL]