Zoek
Sluit dit zoekvak.

Toekomst van Ruud de Wild bij Radio 538 onzeker

Radio 538 deejay Ruud de Wild ligt toch in de clinch met zijn werkgever Radio 538. De 38-jarige radiodeejay zou een langere periode van rust willen, maar daarin voorziet zijn huidige contract niet, zo meldt De Telegraaf. Eerder liet Radio 538 aan Radio.NL weten dat hij alleen ziek was. Daarna werd bekend dat de deejay overspannen zou zijn en dat zijn herstel langere tijd in beslag neemt. De directie van 538 ontkende geruchten van een conflict met De Wild die nu al zes weken thuis zit.

Vrijdag had Ruud de Wild een gesprek met zijn werkgever, maar dat is op niets uitgelopen. Volgens zijn manager is een bemiddelingspoging in het arbeidsconflict mislukt en lijkt een gang naar de rechter onvermijdelijk. Ruud de Wild presenteert sinds drie jaar, samen met sidekicks Jelte van der Goot en Kimberly van de Berkt, het radioprogramma ruuddewild.nl op Radio 538.

Daarnaast is hij succesvol als kunstenaar. De Wild maakt vooral schilderijen waarin songteksten zijn verwerkt. Binnenkort is een expositie van de schilderwerken van Ruud de Wild te zien in het oude atelier van Karel Appel aan de Lutmastraat 181-183 in Amsterdam.

Over twee weken (21 september) zal de deejay in het huwelijk treden met Aafke Burggraaf. Ruud de Wild en Aafke Burggraaf zijn al ruim twee jaar samen. [Radio.NL/Novum]