Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Headlines uit de krant: dinsdag 4 maart 2008

Elke paar maanden verschijnt er wel een rapport waaruit blijkt dat de invloed van televisie onrustbarende vormen aanneemt. De ene keer wordt zedeloosheid onder de jeugd toegeschreven aan de vele seksueel getinte videoclips, die via MTV over jongeren worden uitgestort. Dan weer is komen vast te staan dat de toename van het vuurwapengebruik wordt veroorzaakt door een overdaad aan gewelddadige tv-series.

Ik vraag me al langer af of het medium televisie zo niet al te veel invloed wordt toebedacht. Deze scepsis is toegenomen door het verhaal dat een teleurgestelde deelnemer aan de Grote Donorshow vertelt. Het programma, bedoeld om aandacht te vragen voor orgaandonatie, werd gekozen tot hét tv-moment van 2007, maar heeft volgens Esther-Clair Sasabone tot niets geleid. Lees verder

Donorshow 
De deelnemers aan de Grote Donorshow in juni vorig jaar zijn teleurgesteld in de politiek. Ze vinden het een gemiste kans om het systeem van donorregistratie te verbeteren. Volgens hen zijn veranderingen dringend nodig, want de wachtlijsten voor donororganen zijn nog steeds veel te lang. Dat zeggen Esther-Clair Sasabone en Vincent Molenaar, die vorig jaar deelnamen aan de show die een grote stunt bleek te zijn om aandacht te vragen voor het tekort aan donororganen. Molenaar: ,,Het probleem is overduidelijk, maar de politiek verandert niets aan het systeem. Zeg dan tenminste: ‘het interesseert ons gewoon niet’.’’ Lees verder

Muziek
Artiestenmanagers vragen zich openlijk af wanneer hun cliënten een deel krijgen van de schadevergoedingen die platenmaatschappijen hebben ontvangen. Universal Music, Waner Music en EMI schikten vorig jaar rechtszaken met bedrijven als Napster, Kazaa en Bolt.com. Alleen Napster moest al een schadevergoeding ophoesten van 270 miljoen dollar. De vierde grote platenmaatschappij deed overigens niet mee aan deze rechtszaak omdat Napster eigendom is van Bertelsmann, het moederbedrijf van BMG. De vier grote maatschappijen sloten eveneens deals met YouTube over het verdelen van inkomsten naar aanleiding van beschermd materiaal op YouTube. Lees verder

PZC
Op 3 mei 1758 verscheen het eerste nummer van de Middelburgsche Courant. Bijna 250 jaar later blikt Peter Jansen, hoofdredacteur van de PZC, terug en vooruit. Als zij er niet meer was, zou dat in één woord rampzalig zijn. Die woorden sprak Maarten Vrolijk, indertijd voorzitter van de Nederlandse Journalistenkring en later commissaris der koningin in Zuid-Holland, in 1958 tijdens een discussieavond ter gelegenheid van het tweehonderdjarig bestaan van de PZC. Het woord rampzalig durf ik niet in de mond te nemen, maar het streven van de PZC is wel degelijk om een vitale rol te vervullen in de Zeeuwse samenleving. Waar de Middelburgsche Courant 250 jaar geleden blij was met een paar honderd abonnees, willen wij onze rol als belangrijkste nieuws- en informatieverstrekker in Zeeland nog steviger verankeren. Lees verder

RTL 4
Emigreren is niet voor watjes, het is afzien. Financiële tegenslag, bureaucratische rompslomp, spanning in het gezin. Wie het opzetten van een chambre d’hôte in Frankijk zonder een woord Frans te spreken niet avontuurlijk genoeg vindt, kan vanavond aan de hand van RTL mee naar de binnenlanden van Zambia. Daar is het leven echt bloed, zweet en tranen en wordt het uithoudingsvermogen van de pionier op de proef gesteld. Lees verder

Britse pers
Veel Britten waren met stomheid geslagen, toen eind vorige week bleek dat de Britse prins Harry, de jongste zoon van kroonprins Charles, al tien weken tegen de Talibaan in Afghanistan had gevochten. Lees verder

Donor
De deelnemers aan de Grote Donorshow in juni vorig jaar zijn teleurgesteld in de politiek. Ze vinden het een gemiste kans om het systeem van donorregistratie te verbeteren. Volgens hen zijn veranderingen dringend nodig, want de wachtlijsten voor donororganen zijn nog steeds veel te lang. Dat zeggen Esther-Clair Sasabone en Vincent Molenaar, die vorig jaar deelnamen aan de show die een grote stunt bleek te zijn om aandacht te vragen voor het tekort aan donororganen. Molenaar: ,,Het probleem is overduidelijk, maar de politiek verandert niets aan het systeem. Zeg dan tenminste: ‘het interesseert ons gewoon niet’.’’ Lees verder

Nikki
Bijna twee miljoen mensen hebben zaterdagavond naar de finale tussen de idolen Nikki en Nathalie gekeken. Bij de bekendmaking van het nieuwe idool, later op de avond, zaten ruim 2,5 miljoen Nederlanders aan de buis gekluisterd. Lees verder

Ballen
Radio 538 strooit met ballen op komende woensdag 5 maart, oftewel 05-03-08. Een helikopter dropt in elke provincie van Nederland 538 ballen. De meeste zijn groen en paars, maar tien ervan in elke provincie zijn goud. Lees verder

Boer
Het KRO-kijkcijferkanon Boer Zoekt Vrouw heeft in de afgelopen weken zeer veel kijkers getrokken, maar de deelnemende boeren waren uiteindelijk minder gelukkig in de liefde. Lees verder