Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Attractiepark ‘De Efteling’ krijgt FM frequentie

Het Agentschap Telecom maakte maandag (3 maart) bekend dat Attractiepark ‘De Efteling’ in Kaatsheuvel een FM frequentie krijgt op 104.3. Daarnaast heeft de Nederlandse smartlappenzender RADIONL en Waterstad FM 11 frequenties toegewezen gekregen. Beide radiostations zijn eigendom van de NDC mediagroep. Behalve de FM-frequentie’s zijn ook vijf middengolf frequenties verdeeld.

Welke naam attractiepark ‘De Efteling’ aan haar nieuwe FM zender geeft is nog onduidelijk. Radio Efteling mag niet worden gebruikt van het C.v.d.M.

Update
Het C.v.d.M. is teruggekomen op haar uitspraak van 7 november 2007. Op 28 februari heeft het commissariaat opnieuw uitspraak gedaan, nadat de naam eerder was afgekeurd. Daarin heeft men de Efteling toch toestemming gegeven de naam Efteling Radio of Radio Efteling te gebruiken.

Alle etherfrequenties mogen worden gebruikt tot en met 1 september 2011. Op de beschikbare etherfrequenties zijn in totaal 114 aanvragen ingediend door 32 partijen. De vijf AM frequenties gaan naar Crosspoints BV (Arrow), Stichting Radlka (Amor FM Rotterdam), W.R. Post en naar Stichting BKB3 (Magic Amsterdam).

Lees verder in het Zero Base Dossier. [Radiowereld.NL]