Search
Close this search box.

Wereldomroep anticipeert op Wilders film

De Wereldomroep, die via radio, tv en internet wekelijks tientallen miljoenen mensen over ontwikkelingen in Nederland, Europa en de wereld informeert, heeft ook een korte film gemaakt als antwoord op de verwachte anti-Koranfilm ‘Fitna’ van Geert Wilders. Met de korte film wil de Wereldomroep aan het buitenland uitleggen hoe het nu precies zit met de politieke discussie over moslims in Nederland.

“De film volgt een hoofdpersoon die vanuit de islamitische wereld naar Nederland reist om meer duidelijkheid te krijgen over Fitna. Hij wil weten hoe het kan dat Wilders allerlei laatdunkende opvattingen uit over de islam, en wat het standpunt van de Nederlandse regering daarover is,” zo schrijft de Wereldomroep. Waarnemend hoofdredacteur van de Wereldomroep Wim Jansen zegt dat de film niet is bedoeld als protest tegen Wilders. Het is volgens Jansen de bedoeling de kijker te informeren over de achtergronden rond dit actuele thema.

Tweede-Kamerlid Geert Wilders wil overigens niet dat zijn anti-koranfilm Fitna wordt uitgezonden door de Nederlandse Moslim Omroep. (NMO) Die overwoog de film te vertonen, maar wilde hem dan wel eerst bekijken om er zeker van te zijn dat er niets strafbaars in wordt gezegd. Dat is voor Wilders een onoverkomelijke eis.

Andere publieke omroepen lieten eerder al weten niets de voelen voor het uitzenden van de controversiële film. Wilders heeft voor zover bekend nog geen platform gevonden voor Fitna, zoals de film heet.

Aboutfitnathemovie.com
De internetsite waarop de PVV-voorman Fitna aankondigt is uit de lucht gehaald. De Amerikaanse provider onderzoekt of de inhoud van de site in strijd is met de eigen reglementen. De website Fitnathemovie.com was sinds begin deze maand online. [Wereldomroep/Radio.NL]