Zoek
Sluit dit zoekvak.

Column: Erik de Zwart: ‘De toekomst van de radio….’

Radio.NL Opinie vraagt om de mening van radiomakers! Naast onze reguliere columns vragen we nu een aantal mensen uit de media naar hun opinies. De komende tijd zullen een aantal (gast)columns voorbij komen waarin spraakmakende mensen aan het woord komen. Ondermeer Jan-Willem Brüggenwirth (Radio 538), Jantien van Tol (Kink FM) en Herbert Visser (100%NL) zullen hun mening geven over de mediawereld. Vandaag is het woord aan mediaondernemer Erik de Zwart.

De toekomst van de radio….
Het is al vele malen beschreven, hoe gaat de toekomst van radio er nu uit zien? Grappig is dat zo’n onderwerp iedere keer weer achterhaalt wordt en dat radio ondanks alle tegenwind een medium is dat blijft. Ook al zijn we tot steeds slimmere computer en internetideetjes gekomen, het kernbegrip radio, zoals vorige week nog beschreven door Guido van Nispen, waarbij iemand ergens in een studiootje probeert om zijn informatie of muziekkeus door te geven aan anderen, blijft gewoon bestaan.

Bij de YouTube filmpjes die Jeroen van Inkel ons liet zien van echte jock-jock’s valt meteen op dat deze mannen nog steeds in het radio stenen tijdperk leven: ze werken nog met cart’s, hahaha! Dat was best o.k. hoor, maar nam zoveel ruimte in beslag dat het niet langer praktisch was. En dan die beroerde ruis.

Lees hier de complete column van Erik de Zwart.

Gerelateerde berichten