Jeanne Kooijmans wint oeuvreprijs voor radiowerk

Jeanne Kooijmans heeft de Radiobitches Oeuvre Award 2008 in de wacht gesleept. “Ik maak geen radioprogramma’s om prijzen te winnen”, stelt de radiopresentatrice in een verklaring. “Maar nu ik de Oeuvre Award win is de erkenning voor wat ik doe meer dan welkom.” De 44-jarige Kooijmans werkt al twintig jaar voor de KRO en is vooral bekend van haar bijdrage aan de ‘Breakfast Club’.

Jeanne Kooijmans presenteerde de ‘Breakfast Club’ van 1992 tot en met 1998 samen met Peter van Bruggen. Naast radio maakte ze enkele uitstapjes naar de televisie. Zo was ze in 2002 onder meer te zien bij de Breakfast Club en Ook dat Nog. Tegenwoordig is de radiobitch onder meer te horen op Radio 5, met het programma ‘Café Kooijmans’ en op Radio 2 met het programma ‘Déj� Vu’.

De oeuvre-award wordt ieder jaar door de leden van de Veronica Radioschool uitgereikt aan een radiovrouw die veel heeft betekend voor het radiolandschap. Vorig jaar werd Tineke de Nooij, de eerste vrouwelijke deejay van Radio Veronica, in het zonnetje gezet. Verder worden er nog prijzen weggegeven voor de beste radiovrouwen in de volgende categorieën: beste dj, beste producer, beste nieuwslezer, beste radiostation, aanstormend talent en beste regiobitch. Tot en met 15 juni kan op hen worden gestemd.

De prijzen worden op 16 juni uitgereikt in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. Onder meer Kraak en Smaak treedt op tijdens de awardshow. [Novum/Radio.NL]