Kort nieuws op dinsdag 21 November 2000

09.00 uur

Vanaf 2 december mag de Senioren Omroep Nederland (SON) gebruikmaken in de regio Amsterdam van de ether- en kabelfrequentie van het radiostation van de Diemer Omroep Stichting. De Senioren Omroep Nederland ziet de zendtijd op de lokale zender als een begin. Uiteindelijk wil de SON doorstoten naar een grote omroep. Begin 2000 probeerde de SON tevergeefs een plaatsje in het publieke bestel te bemachtigen. Helaas waren de 35.000 leden teweinig, men moest er 50.000 hebben

Door een foutje in de site waren afgelopen tijd niet alle vacatures te zien, nu staan er meer dan honderd vacatures te lezen op deze site. Klik hier en zet ze meteen bij je favorieten. Zoek je dus een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de vacatures van de RadioWereld.

Het valt niet mee om je weg te vinden tussen alle onafhankelijke (en onbekende) artiesten op MP3. Daarom zijn de 15-jarige Caitlin en haar vrienden begonnen met een site waarin ze wekelijks songs en groepen bespreken. Ze mogen dan wel jong zijn, maar ze hebben een eigen mening – en een goede ook nog! Surf hier naar hitsession.com

‘Televisieproducent Endemol start vanaf april volgend jaar een televisieprogramma in Shanghai. Shanghai STV gaat wekelijks een mode- en lifestyleprogramma. De productie wordt gefinancierd door voedselgigant Procter & Gamble.

In het Veronicaprogramma Boobytrap worden vervelende collega’s, vrienden of kennissen die mensen steeds in de maling nemen, zelf even op hun nummer gezet. Vanaf nu is het ook mogelijk om via de site van Veronica een irritante bekende Nederlander op te geven voor dit programma. Je kunt een keuze maken uit Willibrord Frequin, Mylène de la Haye en Emilie Ratelband. Ook kun je kiezen of je vindt dat ze een lichte straf verdienen, of dat de straf voor jou niet hard genoeg kan zijn. Op de site kun je lezen wat de lichte en zware straffen per persoon inhouden.

Alles over Big Brother en de BUS. Je leest het elke dag bij RadioWereld.

GSM-fabrikant Ericsson en het Japanse bedrijf Canon gaan samen een systeem uitwerken voor de overdracht van beelden van digitale fototoestellen naar het mobieltje. Zo kunnen beelden snel doorgestuurd worden. Het zal dus niet lang meer duren vooraleer oma aan het andere eind van de wereld onmiddellijk de foto’s van baby’s eerste tandje kan bewonderen!

John Hiatt komt donderdag op Radio3FM bij Denk aan Henk een paar moppies spelen.

De dienst kijk- en luisteronderzoek van de NOS meldde maandag dat één op de negen Nederlanders van 6 jaar en ouder, 11 procent van de bevolking, zaterdag naar de intocht in Woudrichem keek. 1.340.000 kijkers van 6 jaar en ouder keken naar sinterklaas. Op Nederland 1 keken nog eens 185.000 kijkers naar de intocht met doventolk ernaast

De nieuwsdienst van de VRT wil graag beginnen met een ochtendjournaal, zo bleek op de TV-nieuwsdag die zaterdag in het Amerikaans Theater plaatsvond en bedoeld was voor alle journalisten van de VRT-nieuwsdienst.

Michael Dudok de Wit en Joost Rekveld kregen eergisteren op het Holland Animation Film Festival in Utrecht de Grand Prix in respectievelijk de categorie verhalende films en in de categorie niet-verhalende films.

De wereldwijde omzet in mobiel internetten loopt op van $10 miljard nu naar $100 miljard in 2003. Vijftig procent van deze omzet gaat naar de mobiele belbedrijven.

De KRO (550.000 leden) bestaat 75 jaar en viert dat jubileum komend weekeinde. Hoe ziet de toekomst van de katholieke omroep, die zo gaarne gevoelens deelt, er uit? Uiteenlopende katholieken, van jong tot oud, tot nieuw, en van ‘behoudend’ tot ‘progressief’ geven hun visie. Lees verder in het AD

De Beatles hebben zondag, dertig jaar na hun uiteenvallen, de eerste plaats in de Britse albumhitlijst bereikt met de cd ‘1’. De drie nog levende Beatles, Paul McCartney, Ringo Star en George Harrison, waren dolblij met het nieuws.

Het NRC meldde dat er geen veiling komt voor de etherfrequenties voor digitale teevee. Een schoonheidswedstrijd zal bepalen wie deze frequenties in handen krijgt. Daarbij zal de deugdelijkheid van de plannen van de kandidaten de doorslag geven. Dat heeft het kabinet vorige week vrijdag bekendgemaakt. Bedrijven die digitale televisie gaan presenteren zullen ook moeten betalen voor de kosten voor nieuwe stekkers en snoeren. Deze zullen nodig zijn om de digitale tv-signalen op te vangen.

Sinds vandaag is het bedrijf MS Media op Internet vindbaar is geworden. Na enkele maanden proefdraaien is vanaf vandaag de website van MS Media officieel online. MS Media is een bedrijfje dat vooral inspreekt. Met gebruik van eigen studiofaciliteiten en de mogelijkheid tot het verzenden van de producties via Internet wordt razendsnel aan de wensen van de afnemers voldaan. Lokale, regionale en zelfs landelijke omroep, maar ook bedrijven die voice-responsesystemen exploiteren en geluidsstudio’s in de Randstadregio… Op www.msmedia.nl vind je er alle informatie over.

Ook met het betalen van 53,4 miljoen dollar is MP3.com nog niet veilig. Na een overeenstemming te hebben bereikt met Universal wordt de muziekwebsite opnieuw aangeklaagd door een platenmaatschappij.

Alleen sex is niet meer genoeg. Geslachtsdelen moeten tegenwoordig ook een kunstje kunnen. Zo zond Kopspijkers zaterdag een filmpje uit van drie Taiwanese kunstenaars die een wereldrecord vestigden door een zware truck met vijftig passagiers aan boord aan hun penis vooruit te trekken. Uit Australië komt een andere merkwaardige act: de `Puppetry of the Penis`. Twee mannen, die zich cabaretiers noemen, gebruiken hierin hun penis als marionet. ,,Puppetry of the Penis is a mind blowing cabaret show consisting of two men Simon Morley and David Friend who manipulate their genitals into various shapes, objects and landmarks“, meldt de website van de peniskunstenaars. Jack Spijkerman hoeft het tweetal niet eens voor een ludiek optreden in zijn tv-show te halen. Voor de kijkers zou het veel leuker zijn als de heren Lebbis, Heerschop en Waas de act zouden uitvoeren. Lekker schokkend, absurd en hilarisch. En hoge kijkcijfers…

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.