Search
Close this search box.

Tumor Skyradio nieuwslezer Langenberg verwijderd

De kwaadaardige tumor in de endeldarm van Arend Langenberg is verwijderd. Dat vertelt de zoon van de Skyradio nieuwslezer in De Telegraaf. Hij onderging dinsdag eerst een kijkoperatie en vervolgens een tweede ingreep waarbij de tumor werd verwijderd. Volgens zoon Willem maakt Langenberg, bij wie in april het gezwel in zijn spijsverteringsorgaan werd ontdekt, het goed.

“Nadat mijn vader uit de narcose ontwaakte, zat hij al meteen weer grapjes te maken”, vertelt hij. “Het is nog wel even afwachten of de behandeling daadwerkelijk is geslaagd, maar op het eerste gezicht ziet het er gunstig uit. De komende drie dagen zijn belangrijk omdat er dan nog complicaties kunnen optreden.”

Langenberg (59) werd eind april ziek. Radio.NL bracht dit als eerste naar buiten, maar Skyradio was daar, op z’n zachts uitgedrukt, allerminst blij mee. Jan Willem van Hofwegen, persvoorlichter van de Skygroup, wilde wederom totaal niets vertellen. Toch brachten diverse kranten en tv-programma’s een dag later ook het nieuws over de ziekte van Nederland bekendste nieuwslezer Arend Langenberg. Opmerkelijk is dat Langenberg daarna zelf ook uitgebreid vertelde wat er een de hand was.

De 59-jarige Langenberg begon zijn carrière in de jaren zeventig bij Radio Veronica. Langenberg is momenteel regelmatig te horen als voice-over in tv-programma’s en reclames. Daarnaast is hij bij Skyradio nieuwslezer. Skyradio heeft momenteel nog een marktaandeel bijna 9%. Een jaar geleden was dit bijna 10%. [Radio.NL/Novum]