Search
Close this search box.

Meer nieuwe etherfrequenties voor Talpa’s Radio 100FM

Radio 100FM, één van de twee stations van Talpa Radio in Denemarken, heeft opnieuw een aantal etherfrequenties weten te bemachtigen. Eind mei wist het station bij een frequentieverdeling al 16 nieuwe frequenties binnen te halen. Afgelopen vrijdag maakte de Radio 100FM bekend dat het opnieuw zes nieuwe etherfrequenties heeft weten te bemachtigen.

Door de nieuwe etherfrequenties zal de dekking van Radio 100FM flink toenemen. En dat past precies in de lijn der verwachting van het station. Eerder dit jaar maakte Radio 100FM bekend binnen twee jaar landelijke dekking te willen verwerven. Momenteel heeft het station een dekking van een slordige 50%. Eind dit jaar moet dit opgelopen zijn tot 70% om in 2009 90% dekking te behalen.

De zes nieuwe frequenties van Radio 100FM bevinden zich in de regio’s Noord-Jutland (Pandrup), Zuid-Denemarken (Esbjerg, Kolding en Langeskov) en Seeland (Slagelse en Kalundborg). De laatste twee frequenties zullen overigens flinke overlap hebben met de dekking van de zender van Radio 100FM in Kopenhagen, die al de gehele hoofdstad en een groot deel van Seeland dekt.

De zes frequenties zijn overigens momenteel in handen van Henrik Hansen. Radio 100FM heeft daarom een overeenkomst gesloten voor het gebruik van de frequenties. Momenteel worden ze nog deels gebruikt door de radiostations NRJ en MixFM. Radio 100FM hoopt de nieuwe frequenties, evenals de in mei verworven frequenties, zo spoedig mogelijk in gebruik te kunnen nemen.

Vandaag (maandag) is Radio 100FM overigens ook gestart met een nieuwe ochtendshow gepresenteerd door Lasse Rimmer, Charlotte Vigel en Jacob Wilson. Het station lijkt hiermee klaar te zijn voor de komst van het nieuwe landelijke radiostation van SBS, dat in september op de frequenties van TV2 Radio van start zal gaan. [RS/Radio.NL]