Peter Adrichem Algemeen Directeur van Endemol

Peter Adrichem (49) is per 1 februari aangesteld als Algemeen Directeur van Endemol Nederland, zo is nu pas bekend geworden. Bij het mediabedrijf volgt hij Paul Römer op, die per 1 januari van dit jaar is benoemd tot Global Head of Programming van Endemol Group. Peter Adrichem was werkzaam voor SNP Holding, dochteronderneming van Endemol, waar hij als Algemeen Directeur aan het hoofd stond van ondermeer Rene Stokvis Producties, 625 TV Produkties, TVBV en S&V Fiction.

Peter Adrichem: “Gevraagd worden om leiding te geven aan de grootste speler in de industrie is een enorme eer en een geweldige uitdaging.” Peter Adrichem begon na zijn studie aan de filmacademie, als freelance programmaker voor radio en televisie. Zo werkte hij als uitvoerend producent aan het vermaarde Veronica-programma Countdown en was hij één van de bedenkers van Bart de Graaff’s Boos. Nadat hij in opdracht van RTL de opzet en ontwikkeling van een eigen productietak (thans RTL Productions) had verzorgd, richtte Peter Adrichem in 1992, samen met Jeroen van Baaren, 625 TV Produkties op. Met Jeroen Pauw begon hij daarna een tweede productiehuis: TVBV. Beide bedrijven fuseerden in 2006 met Rene Stokvis Producties en werden ondergebracht bij SNP Holding; de onderneming waarvan Peter Adrichem sinds 2007 Algemeen Directeur was.

Bij Endemol Nederland wordt Peter Adrichem met ingang van 1 februari voorzitter van het Directieteam, dat verder wordt gevormd door Directeur Management Services Paul de Man, Commercieel Directeur Dick van der Graaf en Financieel Directeur Pam van Olphen. [Radiowereld.NL]