Search
Close this search box.

Toekomst Arrow zenders erg onzeker geworden

De toekomst van de twee zenders van Arrow is erg onzeker geworden. Deskundigen uit de media denken dat het nog maximaal twee maanden duurt voor Arrow ook stopt met uitzenden via de AM 828, kabel en via internet. Daarmee komt dan ook meteen een einde aan Arrow. Volgens het Agentschap Telecom heeft Arrow Classic Rock een betalingsachterstand van 6.852.500 euro en bij Arrow Jazz FM staat nog voor 2.039.120 euro aan rekeningen open bij het Agentschap Telecom.

Op 11 maart 2009 werden de twee zenders van Arrow, Arrow Classic Rock en Arrow Jazz FM, door het Agentschap Telecom uit de lucht gehaald. Deskundigen uit de media verwachten dat Arrow binnenkort definitief failliet wordt verklaard. Inmiddels heeft de overheid beslag gelegd op alle bezittingen en bankrekeningen van Arrow Classic Rock (Rokit BV) en Arrow Jazz FM (Crosspoints BV) waarvan Ad Ossendrijver directeur is.

Luisteraars die Arrow wilden steunen door een cd te kopen via de website van Arrow zijn naar alle waarschijnlijkheid ook hun geld kwijt. Alleen na een doorstart zal Arrow de beloofde cd opsturen.

Arrow Classic Rock is momenteel alleen nog te horen via AM 828, kabel en internet. Arrow Jazz FM is alleen te horen via kabel en internet. Ook de zender Caz zal waarschijnlijk stoppen. Deze zender zat voorheen op AM 828. Sinds 10 maart is Arrow Classic Rock daarop te horen. Caz is nu alleen via kabel en internet te horen, maar ook voor deze zender wordt gevreesd. De laatste weken zijn op de oude etherfrequenties van Arrow vaak piraten te horen. Ook komt het regelmatig voor dat piraten illegaal het kabelsignaal van Arrow doorsturen.

Inmiddels hebben meerdere partijen interesse getoond in de twee kavels waarop Arrow met ruim 20 zenders te horen was. 100%NL, Kink FM, KX radio, Radio 10 Gold en Erik de Zwart hebben al laten weten interesse te tonen in de vrijgekomen frequenties van Arrow. Geïnteresseerde partijen kunnen tot en met 24 april een aanvraag indienen bij AT. De vergunningen voor de kavels A7 en A8 lopen af op 1 september 2011. [Radiowereld.NL]