Ilse DeLange verantwoordelijk voor de hit van 2010

Ilse DeLange is de derde artiest die in de prijzen is gevallen bij de 100%NL Awards. De zangeres kreeg woensdag bij het landelijke radiostation 100%NL te horen dat ze het beeldje in de categorie hit van het jaar 2010 heeft gewonnen. “Wat geweldig zeg”, was Ilse’s eerste reactie.

DeLange wist concurrenten Nick & Simon en Caro Emerald maar net achter zich te laten. Haar nummer Next to Me kreeg bijna twintig procent van de ruim zevenduizend stemmen. Een Nieuwe Dag van Nick & Simon eindigde op de tweede plek, Emeralds A Night Like This werd derde.

“Wat een ontzettend mooi nieuws, ik had dit echt niet aan zien komen”, reageerde een verraste DeLange. “Wat ontzettend lief dat iedereen heeft gestemd.” Ilse is momenteel in Groot-Brittannië waar ze voet aan de grond probeert te krijgen. “Ik ben hier voor promotie, maar dat is toch wel andere koek. Mijn Engels is best goed, maar als ik in de studio zit, begin ik toch te twijfelen.”

DeLange hoopt dat de Britten voor haar vallen met een compilatiealbum. Op het schijfje staan de grote hits van Ilses laatste twee albums, Next to Me en Incredible. “Ik verwacht helemaal niets, want ik ben hier echt helemaal niemand. Alles wat komt is mooi”, zegt Ilse over haar Britse doorbraak. “Laten we eerst maar eens rustig kijken wat er gebeurt voordat we allerlei verwachtingen scheppen.” [Radiowereld.NL]