100% NL start maandag met ‘Meezing Top 1000’

Radiozender 100% NL start maandag (11 september) met de ‘Meezing Top 1000‘. Het meezingen met muziek heeft namelijk een positief effect op de gezondheid. De aanmaak van het zogenaamde knuffelhormoon kan stress en angst doen verminderen. Reden genoeg voor 100% NL om deze nieuwe lijst met de beste meezingers te lanceren.

Uit onderzoek van ‘Panel Inzicht’ blijkt dat 97% van de Nederlanders wel eens meezingt met hun favoriete muziek, vooral op de weg.

Onder de douche en op de fiets
Uit het onderzoek blijkt verder dat jongere deelnemers aan het onderzoek (25-34 jaar) ook graag hun stem laten horen onder de douche(29%) en tijdens het koken (39%) en tijdens het huishouden (36%) en op de fiets (17%).

Maar onderweg in de auto wordt het vaakst meegezongen (70%).

De Meezing Top 1000 is te horen tot en met vrijdag 22 september. Natuurlijk zijn nummers als ‘Goud’ van Suzan & Freek, ‘Het Regent Zonnestralen’ van Acda en de Munnik en ‘Engelbewaarder’ van Marco Schuitmaker ook terug te vinden in de allereerste editie van de Meezing Top 1000, die is samengesteld door het radiostation met hulp van de luisteraars.

Foto: 100% NL

Artiesten worden co-presentator
Daarnaast presenteren ook artiesten van bekende meezinghits elke werkdag vanaf 08.00 uur mee in ochtendshow met Giorgio Hokstam. Onder andere Guus Meeuwis, Nielson, Mart Hoogkamer en Edsillia Rombley zijn co-presentator tijdens de 100% NL Meezing Top 1000. [RadioWereld.NL]