TMF Hitradio wordt TMS Hitradio [Update]

TMF radio gaat haar naam vanaf 1 oktober wederom aanpassen. In april van dit jaar maakte het radiostation al bekend dat de naam werd veranderd van ‘TMF radio’ in ‘TMF hitradio’. En binnenkort zal de Sky Radio Group de naam van het jongerenstation wederom gaan veranderen in verband met de rechten voor het gebruik van de naam TMF die op 1 oktober aflopen. Nu wordt het TMS Hitradio.

Waar de naam TMS voor staat is niet duidelijk, dit heeft waarschijnlijk te maken met luisteraars die maandelijks aan een luisteronderzoek (boekjesschrijvers) meedoen. Bij de Sky Radio Group denkt men mogelijk dat de luisteraars het verschil niet goed zien tussen TMF en TMS.

Marktaandeel slechts 0.4%
Sinds januari 2007 is het marktaandeel niet veel gegroeid, het radiostation heeft momenteel slechts 0.4% marktaandeel. In vergelijking met de marktleider Radio 538 met 11.1% is dit erg weinig. TMF hitradio heeft in 2.5 jaar tijd een vast luisterpubliek opgebouwd van slechts 327.000 luisteraars per week.

TMF radio, alleen via internet en diverse lokale kabelfrequenties te beluisteren, bestaat sinds 27 december 2006. Om het station meer jonge luisteraars te laten trekken had men er eerst TMF hitradio van gemaakt en nu TMS HitRadio. Bij de Sky Radio Group was wederom niemand bereikbaar voor uitleg. [Radiowereld.NL]

Met dank aan de Blog Daveleusink.nl voor de scoop.

Update
Na een spoedoverleg binnen de Sky Radio Group is besloten de nieuwe naamsverandering bekend te maken. Vrijdagavond liet de Sky Radio Group in een zeer kort persbericht weten dat ‘TMF hitradio’ inderdaad veranderd in ‘TMS Hitradio’.