Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuwe relschoppers strandfeest Veronica op tv

De politie en het Openbaar Ministerie geven dinsdag opnieuw foto’s van tien verdachten vrij van de strandrellen tijdens het dancefeest ‘Sunset Grooves’ van Veronica in Hoek van Holland. Eerder werden ook al eens tien foto’s van mogelijke relschoppers getoond. De beelden komen voorbij in televisieprogramma’s als Opsporing Verzocht, maar worden ook online gezet.

De politie zegt nog niet te weten wie de verdachten op de foto’s zijn en hoopt dat ze zich zullen melden bij de politie om publicatie te voorkomen. In totaal zijn tot nu toe 23 verdachten voor de rellen opgepakt. Bij de grootschalige vechtpartijen op 22 augustus tijdens het strandfeest Sunset Grooves van Veronica loste de politie tientallen schoten. Daarbij kwam een 19-jarige Rotterdammer om het leven.

Kort erna doken vele filmpjes van de ongeregeldheden op op internet. De politie heeft die minutieus onderzocht. Mensen die nog andere filmpjes hebben, worden verzocht die met de politie te delen. De politie werkt met tientallen rechercheurs aan de zaak. [Radio.NL/Novum]