‘Veronica Top 1000 bereikt 5,8 miljoen Nederlanders’

Van alle Nederlanders van tien jaar en ouder heeft ruim 41% via radio, tv, internet en social media kennisgenomen van de ‘Top 1000 Allertijden’ op Radio Veronica. Volgens het landelijke radiostation zijn dat 5,8 miljoen mensen. Maar hoeveel mensen daadwerkelijk naar de Top 1000 hebben geluisterd kon Veronica desgevraagd niet melden.

De Top 1000 Allertijden werd van 9 tot en met 17 december uitgezonden bij Radio Veronica. “De Top 1000 Allertijden wordt gewaardeerd met gemiddeld een acht”, aldus Veronica.

Mooie cijfers?
Maar hoe het radiostation aan de mooie cijfers komt blijft onduidelijk. Een persvoorlichter van het landelijke radiostation kon de cijfers van het onderzoek ook niet overleggen aan Radio.NL.

In een persbericht laat Uunco Cerfontaine, program director van Radio Veronica, weten erg blij te zijn met de cijfers: “Nederlanders zijn gek op hitlijsten, dat blijkt maar weer. Waanzinnig om te zien dat bijna de helft van Nederland Veronica’s Top 1000 Allertijden kent. Dat is een kick voor ons team dat hier maanden hard aan gewerkt heeft, want daar doe je het tenslotte voor.” [RadioWereld.NL]