Veronica: American Express heeft slechtste wachtmuziekje

Radio Veronica-jock Mark van der Molen heeft met hulp van de luisteraars het slechtste wachtmuziekje van 2012 gevonden. Volgens Radio Veronica vindt 38 procent van de luisteraars het wachtmuziekje van American Express het meest irritant. Vrijdag reikt Van der Molen de award uit aan American Express.

Van der Molen vroeg tijdens de Vrijdagavondshow of de deuntjes die je hoort als je ergens in de wacht staat inderdaad zoveel irritaties opleveren. En dan vooral omdat de meeste volgens hem niet om aan te horen zijn.

Luisteraars van Veronica zijn het met Mark eens en hielpen hem bij de zoektocht naar het slechtste wachtmuziekje van Nederland.

Mark heeft tientallen bedrijven in Nederland gebeld met de simpele vraag: “Mag ik even bij u in de wacht worden gezet?” Daar rolde de volgende 5 genomineerden uit: American Express, BBQshop.nl, Bol.com, Wehkamp en Ikea.

Mark: “Het was een hele opgave om alle wachtmuziekjes te doorstaan, want de één is nog erger dan de ander. Met grote voorsprong bleek uiteindelijk de emotieloze techno-beat van American Express toch het aller slechtst volgens de luisteraars”.

De bekendste wachtmuziek-componist van Nederland, Lindert Wielsma, is het met de uitkomst eens: “Het wachtmuziekje van American Express is inderdaad erg irritant. Het is een veel te snel deuntje, er ontbreekt enige vorm van melodie en de kreunende mannenstem ligt niet goed in het gehoor”. Naast een award die Veronica aan het bedrijf uitreikt, biedt Wielsma een nieuw, op maat gecomponeerd wachtmuziekje aan. Zodat de klanten voortaan een stuk blijer in de wacht hangen. [Radiowereld.NL]