Frequentieveiling voor commerciële radio

Een FM-frequentie voor een landelijk commercieel radiostation wordt voor de zomer geveild. Dat schrijft minister van Economische Zaken Henk Kamp (VVD) woensdag in een brief aan de Tweede Kamer. De frequentie is momenteel vrij, waardoor vrijwel direct kan worden gestart met uitzenden.

“Met de veiling van deze frequentie kan een nieuwe zender meteen aan de slag en wordt het aanbod voor de luisteraars groter”, schrijft Kamp. De vergunning is ook meteen een vergunning voor digitale radio, waarmee de nieuwe eigenaar zijn programma’s ook digitaal kan uitzenden.

De frequentieruimte kwam in 2009 vrij toen de vergunning van Arrow werd ingetrokken vanwege financiële problemen. Vorig jaar werd de beschikbare ruimte gebruikt toen in het noorden van het land ontvangstproblemen ontstonden na de brand in de zendmast van Hoogersmilde. [Novum/Radio.NL]