Zoek
Sluit dit zoekvak.

Antenne Frankfurt vervangt Energy Rhein-Main

Er is alsnog een einde gekomen aan het bestaan van Energy Rhein-Main in het Duitse Hessen. Ruim vijf maanden nadat NRJ Duitsland zijn aandelen in het station verkocht aan The Radio Group, is de zwarte panter nu ook gestopt met het verzorgen van de programma’s. Sinds maandag 13 mei is Antenne Frankfurt te horen op de frequenties.

In januari van dit jaar werd bekend dat NRJ Duitsland de handdoek in de ring gooit in Hessen. Tweeënhalf jaar na de start van Energy Rhein-Main wist het station nog steeds geen voet aan de grond te krijgen in het uitzendgebied, de regio Frankfurt/Wiesbaden/Mainz, waardoor de verliezen steeds verder opliepen.

Het grote probleem van Energy Rhein-Main was de verplichting om een hoog aandeel aan economisch en zakennieuws te brengen. Iets wat voorgangers Main FM, Frankfurt Business Radio en F.A.Z. 97.1 ook al parten speelde. Daarnaast had Energy Rhein-Main flinke concurrentie van de jongerenzenders Planet Radio en You FM, die geen verplichting tot het brengen van zakennieuws hebben.

Afgelopen zondagavond heeft Energy Rhein-Main zijn uitzendingen gestaakt, waarna om klokslag middernacht Antenne Frankfurt van start ging. Grote vraag is of deze zender het wel gaat lukken om rendabel te zijn in het strakke keurslijf. Antenne Frankfurt is het vijfde radiostations sinds 2002 dat in ieder geval een poging gaat wagen.

Opvallend is dat de website van Energy Rhein-Main nog steeds in de lucht is en zelfs nog vermeld staat op de landelijke website van Energy. Hierop wordt niets gemeld over het stoppen van de zender. Ook de Facebookpagina van Energy Rhein-Main bestaat nog steeds. Hierop staat wel vermeld dat de zender gestopt is.

Antenne Frankfurt blijft zich net als voorganger Energy op een jonge doelgroep richten. In het geval van Antenne Frankfurt zijn dit luisteraars van 25 jaar en ouder. Het muziekformat is dan ook maar licht gewijzigd ten opzichte van Energy. Kerndoelgroep van de zender zijn de vele forensen die dagelijks onderweg zijn in de regio Frankfurt. Verkeersinformatie is dus een vaste ingrediënt van de programmering van Antenne Frankfurt.

Om aan de licentievoorwaarden te voldoen brengt Antenne Frankfurt elk uur uitgebreid nieuws. Deze bulletins beginnen om 10 minuten voor het hele uur, waarmee het station vijf minuten eerder is dan marktleider Hit Radio FFH. Daarnaast is er dagelijks om 18 uur een twee uur durend nieuwsmagazine te horen.

De ochtendshow op Antenne Frankfurt wordt gepresenteerd door Viktoria Fox en Tim Lauth. Tussen 10 en 14 uur kruipt Ronja Berg achter de microfoon, waarna Andreas Schmidt het stokje tot 18 uur overneemt. Tussen 20 en 22 uur mixt Enrico Ostendorf de hits aan elkaar in de ‘Feierabend-Mix‘ [RS/Radio.NL]

Gerelateerde berichten