Wagemaker legt zich neer bij slechte FM ontvangst in Noord-Holland

De publieke radiozenders zijn in delen van Noord-Holland al jaren slechter te ontvangen dan in de rest van Nederland. Dat stelt PvdA-Statenlid Ed Wagemaker. Hij is al vanaf 2006 bezig om de zwakke ontvangstkwaliteit te verbeteren. “Het is nooit 100% geworden, maar hier en daar is het bereik toch verbeterd. Desondanks ontvang ik nog steeds berichten van ontevreden luisteraars. En terecht, want de ontvangstmogelijkheden zijn hier en daar bepaald nog niet optimaal.”

De ontvangstproblemen komen vooral voor in de regio Hoorn en Alkmaar. Vooral oudere en goedkopere ontvangers hebben moeite met de ontvangst van verschillende radiostations. Dat ondanks dat er enkele jaren geleden steunzenders voor de landelijke publieke zenders zijn geplaatst in Hoorn.

Lees verder in het enige DAB Dossier van Nederland