Radio 10 officieel gestart op FM

Radio 10 is om middernacht officieel gestart op FM. Nadat het signaal op de kabel, satelliet en internet gelijkgeschakeld was aan FM en DAB+, maakte ‘Binnenkort Radio 10’ plaats voor ‘ Het nieuwe Radio 10’. De eerste plaat was “Long train running” van The Doobie Brothers. René Verkerk startte vanochtend als eerste deejay op 10.

Afgelopen vrijdag werd bekend dat Radio 10 maandag eindelijk officieel van start ging op FM. Na anderhalve maand is de overname van Radio 10 Gold afgerond. Zondagavond om 19 uur staakte de zender zijn uitzendingen via AM 828.

Net als Radio 10 Gold draait ook het nieuwe Radio 10 de grootste hits aller tijden. René Verkerk, Dennis Verheugd, Edwin Ouwehand en Menno Vroom zijn meeverhuisd naar FM. Daarnaast heeft het station versterking gekregen van Albert-Jan Sluis en Robert Feller.

Algemeen Directeur Carlo de Boer: “Na een afwezigheid van ruim 10 jaar is Radio 10 vanaf vandaag officieel terug op FM. De comeback van Radio 10 op FM is goed nieuws voor de huidige 800.000 luisteraars van het station, maar ook voor de miljoenen luisteraars die vanaf nu De Grootste Hits Aller Tijden weer kunnen ontvangen in de auto, op het werk of thuis op de portable radio. Wij zijn ervan overtuigd dat de luistercijfers van het nieuwe Radio 10 met haar onderscheidende muziekmix de komende jaren fors zullen gaan stijgen.”

Luister hier naar de start van René Verkerk op het nieuwe Radio 10. [RS/Radio.NL]