Zoek
Sluit dit zoekvak.

Menno Koningsberger volgt Philip Alberdingk Thijm op bij VCR

De Vereniging van Commerciële Radio (VCR) heeft een nieuw bestuur gekozen. Menno Koningsberger (algemeen directeur Q-Music) is voorzitter. Hij volgt Philip Alberdingk Thijm op. Koningsberger had al zitting in het bestuur als secretaris. Herbert Visser (100% NL en Radio 10) blijft penningmeester. Nieuw in het bestuur is Sjors Fröhlich. De hoofdredacteur van BNR Nieuwsradio zal de taak van secretaris op zich nemen.

De VCR vertegenwoordigt de gemeenschappelijke belangen van alle commerciële landelijke radio-exploitanten.

Menno Koningsberger: “Ik ben heel blij met dit nieuwe bestuur wat een goede representatie is van de verschillende commerciële landelijke radiostations. Ik zie een levendige VCR met zowel veel radiohistorie als ambitie. Er is een aantal belangrijke dossiers voor de komende jaren, waarin er duidelijk gedeelde belangen zijn.

Denk aan de digitalisering van de ether door DAB+. Met het uitgesproken vertrouwen van alle aangesloten leden zullen wij als bestuur als eenheid opereren richting partijen als de overheid en de verschillende belangenorganisaties zoals de BUMA en de SENA, maar ook anderen partijen.” [Radiowereld.NL]