Search
Close this search box.

BNR Nieuwsradio zet met podcasts in op on demand nieuws

BNR Nieuwsradio gaat zijn nieuwsaanbod verder personaliseren en digitaliseren. Hoofdredacteur Sjors Fröhlich licht toe: “Mensen zijn gewend media te consumeren waar, wanneer en hoe zij dat willen. BNR Nieuwsradio wil de luisteraar hierin volledig tegemoet komen.”

BNR Nieuwsradio is daar waar de luisteraar is
De programmering is begin 2017 niet alleen te luisteren op de radiozender, de website en de app, maar wordt ook volledig geïntegreerd in digitale kanalen zoals Spotify, Apple Music en Stitcher.

BNR Nieuwsradio geeft de luisteraar controle
De website en de app worden begin 2017 uitgebreid met ‘Mijn BNR’. Luisteraars kunnen zich daar registreren voor programma’s, personen en fragmenten. Vervolgens ontvangen zij een nieuws- en kennisaanbod op basis van persoonlijke interesses.

BNR Nieuwsradio ontwikkelt aanvullende digitale programmering
De bestaande lineaire programmering wordt in 2017 uitgebreid met een digitale programmering bestaande uit podcasts over alle belangrijke BNR-domeinen, waaronder technologie, ondernemen en economie.

BNR Nieuwsradio ontwikkelt BNR Expert Podcast Netwerk
Dit netwerk voor de beste Nederlandse business podcasts helpt luisteraars bij het vinden van nieuws en kennis waar zij professioneel en recreatief wijzer van worden. Het werven en selecteren van podcastmakers met een bepaalde expertise gaat binnenkort van start.

Met deze ontwikkelingen, een strategie die bestaat uit vier pijlers, verwacht het landelijke radiostation BNR Nieuwsradio te voldoen aan de on demand nieuws- en kennisbehoefte van zijn luisteraars. [Radiowereld.NL]