Publiek kan weer stemmen op de Gouden RadioRing 2016

Welk radioprogramma, welke radiovrouw en welke radioman zijn favoriet bij het publiek? Het publiek kan vanaf donderdag (1 december) haar stem uitbrengen voor de Gouden RadioRing 2016 vanaf 11.30 uur. De uitreiking is pas op 19 januari 2017.

Publiek kan weer stemmen op de Gouden RadioRing 2016 Op de lijst staan 120 programmatitels voor de Gouden RadioRing en 30 namen voor de Zilveren Radioster. De luisteraar heeft vervolgens tot 15 december de tijd om te laten weten wie de Ring mag winnen.

Tijdens de 11e editie van het RadioGala, op donderdag 19 januari 2017 in Theater Gooiland in Hilversum, worden de prijzen vervolgens uitgereikt. De presentatie van het gala is in handen van Jan Willem Roodbeen.

Uitgebreide longlist
Dit keer is voor het eerst een uitgebreide longlist samengesteld waarop het publiek kan stemmen.

Hierop staan niet alleen radioprogramma’s, maar ook evenementen en kortdurende radioshows zoals de ‘Top 1000 Aller Tijden’, ‘Serious Request‘, ‘538 Hotel‘, ‘Top 500 van het Foute Uur’ en ‘Top 2000‘.

De longlist voor de drie prijzen wordt samengesteld in samenspraak met programmamakers van diverse radiozenders. Hierdoor wordt het volgens de jury een juiste afspiegeling van de Nederlandse radiomarkt. De stemlijst voor de RadioRing groeit hiermee tot 120 titels. Voor de Zilveren RadioSter Man en Zilveren RadioSter Vrouw blijven er 30 kanshebbers op de longlist staan.

Marconi Awards
Naast de Radioring worden ook de Marconi Awards, de prijzen van de vakjury, uitgereikt. Voor de Marconi Awards zijn er vier categorieën: Beste radiozender, Aanstormend talent, Oeuvre Award en Impact Award. [Radiowereld.NL]