Radio 2 op Valentijnsdag twee uur live vanuit Mali bij militairen

Radio 2 stuurt Wouter van der Goes voor één dag naar Kamp Castor in Gao. Hij zal op Valentijnsdag, dinsdag 14 februari, zijn programma ‘Wout2day’ tussen 18.00 en 20.00 uur presenteren vanuit een mobiele studio in het noorden van Mali.

Radio 2 op Valentijnsdag twee uur live vanuit Mali bij militairen Wouter wil met eigen ogen ervaren hoe het er aan toe gaat bij de militairen in Kamp Castor in Gao in het noorden van Mali.

Bij Radio 2 wordt niet bezuinigd. Wouter: “Ik stap opnieuw in een wereld die voor mij en voor veel luisteraars onbekend is.

Militairen op een uitzendingsmissie doen bijzonder en belangrijk werk, maar we weten er weinig van.”

Volgens de deejay willen zijn luisteraars graag weten waarom Defensie bepaalde missies uitvoert, hoe het is om te worden uitgezonden en hoe de dagen van militairen op missie er uitzien.

“Wat doen ze bijvoorbeeld als ze niet aan het werk zijn? Zijn ze wel eens bang? Wat eten ze? Dat wil ik voor mijn luisteraars gaan uitzoeken.”

Wouter van der Goes is niet de eerste deejay die een uitstapje maakt samen met zijn team en de techneuten van Radio 2.

Toen Jeroen van Inkel vorig jaar nog een ochtendshow presenteerde mocht hij ook op missie naar Mali voor de commerciële radiozender Radio Veronica in Kamp Castor. [Radiowereld.NL]